Bloed Maan

Supermaan maansverduistering kan je zondagnacht goed spotten

Zondagnacht 27 september 2015 kan je de supermaan maansverduistering spotten. Wat is een supermaan maansverduistering? Wat betekent dit? Wat voor invloed heeft dit op ons?

Wat is de supermaan

Aanstaande zondagnacht op maandagochtend kan je de supermaan spotten. In dit blog legde Jane de invloed van de maan op ons al uit. Nieuwe maan, wassende maan en volle maan. Dit is de supermaan.

In dit filmpje van de NASA wordt heel eenvoudig uitgelegd wat de supermaan is. De maan draait in een baan om de aarde, en bij een supermaan staat de maan op het punt het meest dichtbij. Hierdoor is hij tot wel 14% groter dan normaal, en 33% helderder!

Bron: NASA

Supermaan valt samen met totale maansverduistering

Het bijzondere van deze supermaan is, dat hij samenvalt met een totale maansverduistering. Een totale maansverduistering ontstaat wanneer de maan precies achter de aarde in de schaduw valt van de zon. Hierdoor krijgt de maan een rode gloed.

Dit komt niet vaak voor, en was voor het laatst in 1982. Ik kan dus zeggen dat het voor het eerst in mijn leven is dat ik zoiets mee maak! En de volgende is pas weer in 2033.

Supermaan spotten

Het wordt een heldere nacht zondag 27 september volgens Weerplaza. Hierdoor kan je de maan goed spotten. De totale verduistering vindt plaats tussen 04.11 en 05.24. De eclips begint in Nederland om 02.11 en om 07.25 is de maan weer helemaal uit de schaduw van de aarde (Bron: NOS).

Wat zeggen astrologen over deze supermaan maansverduistering?

Het zorgt voor extra sterke energiestromen en je moet niet verbaasd zijn als je onrustiger slaapt. Relaties worden opnieuw gedefinieerd. Ik vind dit verhaal bij Elephant Journal erg mooi en inspirerend. 

Lees hier bij MysticMamma wat de astrologen voorspellen voor deze volle maan. Jane schreef hier meer over de invloed van de volle maan op ons lichaam.

Wil je meer over de supermaan maansverduistering lezen?

Op deze sites kan je meer lezen over dit verschijnsel:

Wetenschappelijk

NASA
CNN

Spiritueel

MysticMamma
ElephantJournal
The Spirit Science


Gepost onder Everyday mindfulness met de tag Astrologie

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties