Meditatie om jezelf en anderen te vergeven

Een meditatie om jezelf te reinigen en verbindingen los te laten

In deze blog deel ik een visualisatie/meditatie waarmee je jouw aura schoonmaakt en alle energieën losmaakt die jou nu niet meer dienen. Deze meditatie is fijn te doen voor het slapen gaan, maar kan gedurende de dag op de momenten dat je nodig hebt.

We verbinden ons energetisch met de mensen om ons heen

Een vriendin heeft mij deze meditatie ooit verteld en sindsdien heb ik hem veel gebruikt. Ik heb alleen geen idee waar deze meditatie vandaan komt of van wie.

Gedurende de dag verbinden we ons met veel mensen. Vrienden, collega’s, familie, maar ook mensen achter de kassa in de supermarkt, de glimlach die je uitwisselt als je elkaar tegemoet loopt en zelfs al als je soms lang iemand observeert. Zelfs als je in een overvolle trein zit naast elkaar.

We verbinden elkaar niet alleen maar met woorden en gesprekken, maar ook op een ander level. Onze eigen energie verbindt zich met energie van anderen en vaak zijn we daar niet eens bewust van.

Let maar eens op, soms als iemand binnenkomt in een ruimte kan je gelijk verschil merken. Je kunt je bijvoorbeeld ineens heel blij voelen of een knoop in je maag. Of wanneer iemand vertrekt, dat je je vol energie voelt of juist leeg gelopen.

En ondanks je niet fysiek meer bij elkaar bent, ben je op een energetisch level nog steeds verbonden.

Meditatie om terug te komen in je eigen energie

Met deze meditatie kun je jezelf reinigen en alle verbindingen loslaten. Ik gebruik deze vaak als ik ’s avonds in bed lig en er zoveel door me heen gaat van alles wat ik gedaan heb die dag. Het kalmeert me en ik voel me daarna ontspannen.

De meditatie bestaat uit drie delen. Maak je geen zorgen om het te visualiseren zoals ik het beschrijf. Visualisatie is persoonlijk en heeft een eigen interpretatie.

Deel 1 – Aura schoonmaken

Vind een comfortabele positie om te zitten of liggen. Begin eerst met je ogen sluiten en breng al je aandacht naar binnen. Focus de eerste paar momenten op jouw ademhaling.

Visualiseer jouw lichaam. Voel de contouren en focus je dan op jouw energielichaam om jouw lichaam heen. Het maakt niet zoveel uit hoe je dit visualiseert, elke manier is goed. Observeer dan of je kan zien waar er eventueel energie-ophopingen zitten. Misschien zie je dit door zwarte plekken in jouw energielichaam of er zijn plekken waar je voelt dat daar extra aandacht nodig is.

Dan begin met het schoonmaken. Gebruik letterlijk een bezem / doek / stofzuiger om de donkere plekken op te ruimen of lichter te maken. Soms kan dit even duren. Alles wat je schoonmaakt verzamel je in een bol. Als alles schoon is, ruim je deze bol op. Gooi hem weg of naar buiten en zorg dat het weg blijft.

Deel 2 – Verbindingen loslaten

Focus je daarna op jouw hart. Visualiseer je hart en zie alle verbindingen die je die dag gemaakt hebt. Ik zie dit vaak voor mij met allemaal lijntjes die vanuit mijn hart lopen en zie dan de gezichten van de mensen waarmee ik me verbonden heb. Eén voor één laat ik die lijntjes los of ik knip ze door en uit mijn dankbaarheid voor deze verbinding.

Sommige zullen wat moeilijker zijn om los te laten, maar het lukt uiteindelijk. Misschien zie je dikkere of dunnere lijnen bij verschillende verbindingen. Laat dit geheel vrij in je opkomen.

Deel 3 – Dankbaarheid uiten

Breng daarna alle gezichten bij elkaar en stop ze in een schijnende bol, zoals de zon. Laat deze zon over jou heen schijnen. Laat hem jouw hele lichaam en energielichaam oplichten. Laat alle energie van deze mensen jou geven wat jij nodig hebt en spreek (in gedachten of hardop) jouw dankbaarheid uit voor deze mensen. Laat je vollopen met licht en energie.

Dit laatste gedeelte kun je best lang laten doorgaan. Net zolang totdat het voor jou goed voelt.

Afsluiting – Kom terug bij jouw lichaam

Zorg er altijd voor dat je aan het einde van de meditatie weer terugkomt bij jouw ademhaling en breng rustig je bewustzijn terug naar jouw lichaam. Breng langzaam wat meer beweging in jezelf en open rustig jouw ogen. Of blijf lekker liggen en val in slaap!

Liefs, Bianca

PS hier vind je nog meer meditaties


Gepost onder Meditatie met de tag Meditatie

Bianca Hoogland

door Bianca Hoogland

Reacties