Meditatie om los te laten en frequentie te verhogen

Meditatie om los te laten en je frequentie te verhogen

Het vasthouden van oude overtuigingen, niet helpende gedachten en emoties kost heel veel energie. Ze geven zwaarte aan je leven en ze verlagen je vibe. Ze houden je tegen het leven te leiden dat je echt wilt. Loslaten van wat je niet meer dient zou je kunnen zien als onderhoudswerk, waarmee je keer op keer je energie reinigt en je frequentie verhoogt.

Onze overtuigingen en emoties

Wat ons vaak tegenhoudt om ons authentieke zelf te zijn, zijn onze overtuigingen en onze diepere emoties. Tijdens ons leven zijn wij allerlei verhalen over onszelf gaan geloven die misschien helemaal niet (meer) waar zijn. Dingen die andere mensen vertelden over ons, verhalen die we onszelf zijn gaan vertellen. Over onze beperkingen. Over wie we zijn. Over wat we kunnen en wat we niet kunnen. Wat we mogen of niet mogen, wat we eigenlijk zouden moeten doen of zijn.

Ook onze emoties spelen een grote rol. We zijn geprogrammeerd om onze eigen emoties weg te stoppen of erover te oordelen. Vaak voelen we schuld en schaamte over hoe we ons werkelijk voelen. Daarbij nemen we (zeker als je hooggevoelig bent) ook heel gemakkelijk emoties van anderen over, en denken we dat ze van ons zijn.

De verhalen die we onszelf vertellen en onze niet helpende emoties leiden tot limiterende overtuigingen en gedachten zoals gevoelen van niet goed genoeg zijn, allerlei oordelen, schuld, schaamte, (faal)angst, denken in tekorten en zelfs angst voor je eigen grootsheid. Merk maar eens op bij jezelf. Hoe vaak betrap je jezelf op het zeggen van dingen als: ik kan niet…., ik ben niet…., ik ben te…., ik zou toch eens moeten….., ik heb altijd….?

Het doorvoelen van je emoties

Het doorvoelen van je emoties betekent niet dat je uren door hoeft te brengen met het herbeleven van oude pijn of vervelende herinneringen. Lijden komt doordat we ons verbinden aan onze emoties -er een verhaal van maken. Als je gewoon kunt zijn met een emotie zoals deze opkomt en hem kunt doorvoelen, er gewoon doorheen kunt ademen, kun je leren voelen dat een emotie gewoon dat is: een emotie en laat je los op een dieper niveau.

Vaak zijn we onbewust van wat we allemaal nog aan oude lading meedragen, aan ballast. Het is een levenswerk om te blijven laten loslaten. Nadat je de grote dingen hebt losgelaten leidt je proces je naar de diepere, fijnere lagen, als een spiraal, steeds maar dieper laat je los en wordt je energie ‘schoner’.

Leren loslaten geeft enorm veel ruimte.

Het ontgift.

Het ruimt op.

Klaart op.

Maakt ruimte voor nieuwe dingen.

Nieuwe, positievere overtuigingen, opbouwende gedachten.

Meer ruimte voor liefde voor jezelf.

Meditatie om los te laten (dagelijks)

Ik gebruik om los te laten dagelijks deze korte meditatie van 15 minuten. Het is een energie-oefening waarmee je jezelf kunt gronden. Waarmee je vervolgens intuned op je lichaam om te voelen wat je voelt en ook waar je dat voelt in je fysieke lichaam.

Met deze oefening word je je meer bewust van je emoties en overtuigingen en waar ze vast zitten in je lichaam. Als je de emotie of overtuiging hebt doorvoelt, kun je hem vervolgens loslaten en jezelf weer opvullen met jouw unieke licht. Hiermee maak je je veld schoon en verhoog je je frequentie, waardoor je aantrekt wat nu past in je leven.

Iedere keer dat je een emotie wilt doorvoelen kun je deze oefening doen.

Ik gebruik hem zelf elke ochtend voor ik aan het werk ga, zodat ik zonder mezelf tegen te houden en met schone energie kan creëren wat er wil ontstaan.

Een andere mooie en effectieve manier van loslaten is vergeving, bijvoorbeeld met het bijzondere Hawaïaanse gebruik Ho’oponopo.

Meer lezen van Karina Schuil


Gepost onder Meditatie met de tags Meditatie en Mediteren

Karina Schuil

door Karina Schuil

Reacties