Meditatie om te resetten

Meditatie om te resetten

Een veelgestelde vraag die ik krijg van mijn studenten is: waarom ben ik zo moe? Of: Waarom ben ik de hele tijd zo druk (lees: gestresst) en lijkt mijn todo lijst nooit af te komen? Er zijn natuurlijk heel veel antwoorden mogelijk op deze vragen. Maar één van de meest voorkomende oorzaken is dat je geen tijd hebt genomen om los te laten. En dat loslaten bedoel ik op fysiek, emotioneel mentaal én energetisch niveau. Hierbij een meditatie om je te helpen resetten.

Wanneer moet je op de resetknop drukken?

Als je dat zweverig vindt klinken denk dan hier aan: Stel je voor jij hebt ruzie gehad met iemand. Een week later denk je daaraan terug, en voel je je nog steeds geërgerd. Dat betekent dat je het nog niet hebt losgelaten, op één of meerdere niveaus. Je kunt dit voorbeeld met veel verschillende dingen vervangen; een taak op je werk die maar niet af komt (en in je hoofd blijft), iemand waar je je zorgen over maakt, etcetera.

Oh daaaaarom ben ik zo moe!

Al deze kleine dingen kosten je energie, en daarom voel je je moe. Ze kunnen je ook dat gevoel geven dat je altijd druk bent, omdat je simpelweg teveel met je meedraagt!

Oké, het is dus belangrijk om los te laten. Maar hoe doe je dat?

Het meeste effectieve is om te leren om ‘energetisch’ los te laten. Alles is energie. Je lijf, je gedachten, de wereld om je heen. Als je de energie van de situatie los kunt laten, bevrijd je je ook van de emoties, de fysieke stress of de automatische gedachten.

Maar… hoor ik je vragen.. hoe dan?

Loslaten.. Maar hoe dan?

Er zijn verschillende wegen om dit te doen! Ik doe zelf elke dag Qigong, wat heel effectief is. En verder ben ik heel enthousiast over Theta Healing. Daar voel je echt direct de ‘opluchting’. Je kunt een sessie doen met een theta healer (zoals mijzelf ;-)) of je kunt de theta healing medicatie doen die ik hier met jullie deel.

Het is een geleide meditatie (ik heb ‘m in het Engels opgenomen) die je meeneemt op een ‘reis’ en waar je alles wat je niet meer nodig hebt in je lijf en je energie loslaat. Ik vind het het fijnst om de meditatie te doen voordat ik ga slapen. Maar je kunt ‘m op elk moment van de dag doen.

Luister hieronder naar de meditatie.

 

En laat me weten hoe je je voelde nadat je ‘m gedaan hebt!

Meer over Theta Healing

Theta Healing is een manier om geloofssystemen in je onderbewuste op te sporen. Een geloofssysteem zoals: ‘Ik zal altijd falen’ of ‘Ik ben niet goed genoeg’, kan in veel aspecten van je leven negatief voor je doorwerken. En omdat het in je onderbewuste opgeslagen ligt, heb je waarschijnlijk niet eens door dat je dat geloofssysteem hebt.

In Theta Healing sessies komen deze onderliggende gedachten verassend snel boven water. Ik was echt verbaasd hoe snel ik tot de kern kwam toen ik mijn eerste sessie ontving. Eerder deelde ik in deze blogpost mijn ervaring met Theta Healing.


Gepost onder Meditatie met de tags Healing en Meditatie

Relinde Moors

door Relinde Moors

Reacties