Partner compassie oefening

Partner compassie oefening voor in moeilijke tijden van je relatie

In een relatie zijn is bij tijd en wijlen pittig. Hoe gaan we hiermee om? Hoe zorgen we ervoor dat we ons niet teveel irriteren aan elkaar? Hoe blijven we als geliefden verbonden in moeilijke tijden? Hierop heb ik geen eenduidig, alles oplossend antwoord. Maar wat we allemaal in huis hebben is een warm hart. Hierbij een oefening om je warme hart in te zetten in moeilijke tijden van je relatie. De partner compassie oefening!

In de huid kruipen van je partner

In moeilijke tijden nodig ik jullie uit om je te realiseren dat je partner in hetzelfde bootje zit als jij, dat je partner uiteindelijk hetzelfde wilt als jij (liefde, verbondenheid, harmonie), dat ook zij maar mensen zijn, net als wij, en dat ze hun best doen. Je dit realiseren leidt tot meer vrede in jezelf, want je accepteert je partner, met al zijn/haar tekortkomingen en je kan met liefde kijken naar een situatie die je misschien liever anders zag.

De partner compassie oefening

De volgende ‘oefening’ kan je hierbij helpen. Je kunt de meditatie altijd en overal doen als je maar in jezelf kan zijn tijdens wat je ook aan doen bent. Het kan dus ook tijdens afwassen, op de bank zitten of echt mediteren. Wat het van je vraagt is dat jij je even in stilte concentreert op je partner en op de volgende punten:

Net als ik is mijn partner op zoek naar wat geluk in zijn/ haar leven

Net als ik probeert mijn partner pijn en afwijzing in zijn/ haar leven te vermijden

Net als ik kent mijn partner gevoelens van verdriet, irritatie en onzekerheid

Net als ik probeert mijn partner zijn/ haar behoeften te vervullen

Net als ik als ik heeft mijn partner het recht om fouten te maken en te groeien

Net als ik leert mijn partner over het leven

Net als ik heeft mijn partner zo zijn/ haar ontwikkelpunten en mag hij/zij er volledig zijn als mens

In deze video leg ik de oefening uit en kunnen we de oefening samen doen:

Ik ben heel benieuwd of je ermee aan de slag bent gegaan en zo ja, wat het je brengt, laat je het weten in de comments?

Zou jij begeleiding willen in je relatie, schroom niet om (vrijblijvend!) contact met mij op te nemen via mijn profiel[email protected], en schrijf je in voor meer informatie op mijn website.

door Justine Tierolff

Reacties