Verjongingskuur 2.0

Verjongingskuur 2.0: Schrijfoefening om te accepteren en verantwoording te nemen

2 maanden terug werd ik veertig! En ik voel me twintig! Daar ging ik even op ‘zitten ponderen’. Want hoe kan het nou dat ik zo’n ‘major’ leeftijd heb bereikt (ja, sorry, vind veertig best vele jaren) en ik me niet zo voel. Waar zit hem dat nou in? Maar ik ben erachter. En deel graag dit inzicht met jullie. Wellicht heb je er wat aan. Heb er meteen een mooie oefening aan gekoppeld. Veel plezier ermee!

Erkennen hoeveel ballast je draagt

Sinds mijn bewustzijn sterker is geworden, ben ik me meer bewust van wie of wat ik ben. Ik laat steeds meer los. Voel dat ik jonger word. Dat het leven terug komt in mij. Ik kan wel stellen dat wanneer je erkent hoeveel ballast je draagt (ook als dat niet van jou is) en ziet dat jij dat niet hoeft te dragen, hoe meer het leven door je heen stroomt in de vorm van bewust zijn. Het is ook de verantwoording nemen voor het leven zelf. Klinkt heel groots, maar zo voelt het.

Het is het zien en ervaren. Hoe minder zwaar het leven wordt. Sterker nog, het wordt lichter.

Mijn leven is zoveel lichter geworden

Ik tilde zoveel. En was vooral heel erg bang, ik zat in een overlevingsmodus. En dat zie je in je gezicht. Ik kan nu naar foto’s van mijzelf van vroeger kijken en zien en voelen wat ik droeg (energetisch). Mijn gezicht had meer donkerte, mijn wallen en rimpels waren een soort sluier. Iets was ook schever in mijn gezicht.

Ik kwam erachter dat ik dat ook zelf creëerde. Ik wilde die donkerte dus blijkbaar helemaal ervaren. En dat klopt. Vanuit het gewaarzijn perspectief wilde ik dat ook. Zodra ik het vanuit dat oogpunt bekijk, komt er zo’n enorme kracht in me op. En voel ik waartoe ik in staat ben. Het enige wat ik mezelf dan nog wil vragen: “Wat zou ik anders willen?”

Dat mijn leven zoveel lichter is geworden heeft niet te maken met dat ik nu geen donkere dagen meer ken. Die komen en gaan. Die blijven komen. Maar ik heb een manier gevonden zodat het minder is. De volgende oefening kan daar behulpzaam bij zijn.

Oefening: Ik accepteer en neem verantwoording

  1. Pak een pen en papier.
  2. Laat de eerste regel vrij.
  3. Schrijf in drie (of meer) regels op waar je tegen aan loopt. Je frustratie, of iets dat je pijn doet. Of zwaar voelt. Schrijf ook op wat het betekent voor jou.
  4. Schrijf op de eerste regel: Ik accepteer dat, of ik aanvaard:
  5. Daarna zeg je tegen jezelf: Ik neem verantwoording voor dit stuk in mijn leven. Zeg alle regels drie keer tegen jezelf. Daarna neem je 5 minuten de tijd om dat in te laten werken. In stilte. Ik neem verantwoording voor dit stuk in mijn leven.

Voorbeeld
Ik aanvaard dat: Ik me rot voel, vanwege de scheiding van mijn ouders of ik voel liefdesverdriet, of mijn ex heeft dit gezegd…

Ik neem verantwoording voor dit stuk in mijn leven…. (5 minuten stilte) en ik voel wat dit met mijn doet…

Kijk eens wat er met je gebeurt op dat moment en in de week erna. Door verantwoording te nemen, neem je automatisch een perspectief in op zielsniveau. Kun je zien dat er waarde zit in datgene wat je ervaart? Hoe voelt het dus om deze creatie gecreëerd te hebben?

Ik ben benieuwd wat het met je doet, en ook of je gezicht hierdoor verandert.

1 op 1 coaching met mij? Hier vind je mijn profiel, en kun je meer over mij lezen.

Iedere dinsdag avond kun je terecht voor Transformatie Cirkels. Van 20:00-22:30. In Amsterdam. Geef je even door als je een keer wilt bijwonen? Dat kan ook via mijn profiel.


Gepost onder Mindfulness oefeningen

Jantien de Bood

door Jantien de Bood

Reacties