Als jouw leven een cirkel is - Inez van Oord

Beste Spirituele Boek van 2016 ‘Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?’

Afgelopen zondag 24 januari is de prijs voor het beste spirituele boek van 2016 uitgereikt. Wij hebben het boek zelf nog niet gelezen, maar willen jullie er graag op attenderen in het teken van de Maand van de Spiritualiteit.

Inez van Oord heeft het Beste Spirituele boek van 2016 geschreven

De titel ‘Beste Spirituele Boek 2016’ gaat naar Inez van Oord. Zij is vooral bekend als uitgever en oprichter van de bladen Seasons en Happinez.  Met haar boek ‘Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?’  weet ze veel lezers te boeien. In dit boek neemt ze je mee in haar levenslessen. Haar successen komen aan bod, maar ook haar mislukkingen, zoals het niet van de grond krijgen van een geweldig idee. Ze schrijft het boek vanuit meerdere perspectieven, waardoor je het als lezer gemakkelijk kunt betrekken op jouw leven.

‘Van Oord schreef een fantastisch mooi en intuïtief boek. Een titel die verfijnd is uitgegeven, origineel en speels, en tegelijkertijd diepgaand en gedegen is. Een caleidoscopisch dagboek dat voelt als een meeslepende reis met praktische levenslessen.’ De jury.

Vier kwadranten in het leven vormgegeven door een cirkel

Met haar fascinatie voor cirkels beschrijft ze hoe onderdelen van een cirkel volgens haar in elkaar zitten en hoe je deze vorm kunt toepassen in jouw leven. Hoe alles wat je doet en denkt een geheel vormt. Ze legt uit dat de cirkel is opgesplitst in vier kwadranten:
1. Geld verdienen
2. Persoonlijke groei
3. Het collectief
4. De wetenschap

In welke kwadrant bevind ik me nu?’ Het boek laat je erover nadenken. Het inspireert en motiveert.  ‘Doe iets’  Verantwoordelijkheid voor de invulling van je eigen leven. Een situatie waarin je ongelukkig bent veranderen. Op jonge leeftijd leerde Inez dat al toe te passen. Met verschillende wijsheden van over de hele wereld is dit boek op een luchtige en heldere manier geschreven.

Bekijk hier de bekendmaking van het Beste Spirituele Boek 2016 terug. Heb jij het boek van Inez van Oord al wel gelezen? Laat ons dan in een reactie weten wat jij ervan vond!

Lees in de blog van Altamira de top 5 boekentips voor rust

Welke andere boeken waren genomineerd voor de titel

De andere genomineerde titels waren Sterker dan ooit van Brené Brown (A.W. Bruna), Mindful communiceren van Susan Gillis Chapman (Uitgeverij Ten Have), Go East van Stine Jensen (Ambo|Anthos) en Altruïsme van Matthieu Ricard (Uitgeverij Ten Have).

Wil je weten waar jij staat als professional? Deze coach van Sophie &Talent kan je hierbij helpen.


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tags Boeken en Video

Elianne Dudok

door Elianne Dudok

Reacties