nieuwe maan 28 september 2019

Nieuwe maan 28 september 2019 

De nieuwe maan 28 september 2019 staat in Weegschaal.  De zon en maan komen tegelijkertijd op en gaan tegelijkertijd onder. Nieuwe maan staat voor een nieuw begin en is een goed moment om plannen te maken of om iets nieuws te beginnen. Je intenties neerzetten van wat je wilt creëren in je leven, die je weer met de volgende volle maan kunt meegeven. Deze nieuwe maan zit vol Venus vibes, dus we werpen een blik op thema’s als liefde en geld. Ook kijken we naar de schaduwkanten van Weegschaal en wat we hiervan kunnen leren. 

Happy new moon! 

 

De nieuwe maan 28 september 2019

Zowel de Zon, Maan, Venus als Mars staan in luchtteken Weegschaal. Weegschaal hoort bij planeet Venus en is net als Tweelingen een duaal teken. De uitdaging is dan om balans te vinden tussen twee thema’s of meningen. In het astrologisch wiel regeert Weegschaal over het Zevende Huis, wat symbool staat voor relaties. Dus relaties en balans staan in het middelpunt deze nieuwe maan 28 september 2019. We krijgen deze maand de kans om een nieuwe start te maken op het gebied van relaties en de plek die we innemen in ons eigen leven. 

Maak een lijstje van jouw waarden en doe elke week iets wat hiermee in lijn is.

Inzicht 1: Leef naar je eigen waarde 

Een typische Weegschaal is de hele dag met anderen bezig, maar gelukkig herinnert Venus ons eraan dat we ook van onszelf mogen zorgen. Dat gaat makkelijk als je weet wat je persoonlijke waarden zijn en hier ook actie in onderneemt. Maak tijdens de nieuwe maan 28 september 2019 een lijstje van jouw vijf belangrijkste waarden en doe elke week iets wat hieraan bijdraagt. Bijvoorbeeld drie dagen per week sporten als je waarde gezondheid is. Ook hierbij draait het weer om balans. De balans tussen goed voor jezelf zorgen en vanuit daar liefde aan anderen kunnen geven. 

De aarde houdt ons momenteel keihard een spiegel voor.

Inzicht 2: Hoe zorg jij voor jezelf en dus de buitenwereld? 

Oh wat borrelt er veel op aarde nu. Denk aan de klimaatcrisis en hoeveel mensen wakker worden in bewustzijn. Alsof we nu pas helder kunnen zien hoe we vanuit onbewustheid omgingen met onszelf en dus met de aarde. Want het grappige is, wat collectief gebeurt, gebeurt ook binnenin ons. Oude wonden barsten open, onopgeloste conflicten worden zichtbaar, de troep komt naar  boven. De aarde houdt ons een duidelijke spiegel voor. In simpele taal: we hebben op mentaal emotioneel, spiritueel niveau er ook een potje van gemaakt in onze eigen binnenwereld. De balans die we overal aan het zoeken zijn, kunnen we alleen binnen in onszelf vinden. Hoe kan jij deze nieuwe maan 28 september 2019 je oude troep opruimen, duurzaam omgaan met je eigen bronnen en je binnenwereld niet vervuilen? 

Inzicht 3: Stel duidelijke grenzen 

Zoals ik in inzicht 1 al noemde, is Weegschaal de ultieme people pleaser. Dat klinkt leuk, maar dat is het niet. Anderen pleasen kan een makkelijke manier zijn om niet naar je eigen uitdagingen te kijken. Auch, dat is misschien confronterend om te horen. We kunnen tijdens de nieuwe maan 28 september 2019 hiervan leren dat we duidelijke grenzen mogen stellen, in lijn met onze eigen waarden. Het Weegschaal seizoen kan super gezellig en sociaal zijn, maar je mag bij jezelf blijven en je eigenwaarde behouden. Heb je drie etentjes in een week staan, terwijl jouw waarde ‘tijd voor mezelf’ is? Dan mag je de pleaser aan de kant zetten, en hoppakee, een etentje afzeggen. In het begin zal dit lastig zijn, maar hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het wordt. Wees trouw aan jezelf en je grenzen, ook als het ‘gemeen’ voelt. 

Anderen pleasen kan een makkelijke manier zijn om niet naar je eigen uitdagingen te hoeven kijken.

 

Inzicht 4: Focus op jezelf

Welke plek neem jij in? In je leven, en nog verder uitgezoomd, in de wereld? We kijken vaak alleen maar naar anderen. Welke stap neemt zij in haar carrière, waar gaat hij heen op reis, oh misschien moet ik ook dat leuke shirtje kopen. Natuurlijk is het fijn om je te laten inspireren door anderen, maar jij weet het allerbeste wat goed voor jou is, ja echt. Je mag vertrouwen op je eigen kracht en wijsheid. Vaak kijken we naar buiten, maar probeer eens met liefdevolle ogen naar binnen te kijken. Laatst bedacht ik me heel duidelijk: de enige plek waar ik ooit hoef te zijn is in mijn eigen hoofd en hart. Dus wat maakt het uit wat anderen denken of vinden? Ik hoef alleen maar in mijn eigen hoofd te denken en in mijn eigen hart te voelen. Negatieve meningen van anderen verdort alleen maar hun eigen tuintje in hun hart, terwijl jij lekker jouw bloemetjes water staat te geven.  

Terwijl negatieve meningen van anderen hun tuintje in hun hart verdorren, ben jij lekker jouw bloemetjes water aan het geven.

Wil je meer leren over Maanstanden?

Veel van ons voelen de invloed van nieuwe of volle maan., We slapen minder goed, zijn onrustiger of hebben juist meer energie. In deze mini cursus: BEWUST van maanstanden  kom je erachter wat de invloed van de maan op jou is. Je vindt er o.a. ook een speciale nieuwe maan meditatie!

Meer over de maan? 

 

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties