Mijn 3 favoriete retreats op Bali

Retreats op Bali. Mijn 4 favorieten.

Afgelopen jaar heb ik verschillende retreats gedaan en ben ik twee keer op Bali geweest. Ik krijg dan ook veel vragen welke retreats ik aanraad. Bij deze mijn aanraders als je toe bent aan wat tijd voor jezelf op Bali. Heerlijk.

Waarom een retreat op Bali

Je kan om verschillende redenen behoefte hebben aan retreat. Het maakt niet uit wat de reden is, feit is dat je er behoefte aan hebt. Als je de kans, tijd en middelen hebt (en voor jezelf maakt) raad ik je ook echt aan om dit gevoel te volgen.

Als je je gevoel wilt staven met wat redenen. Bij deze:

  • Je wilt er echt even ‘uit’.
  • Je hebt behoefte aan ‘me-time’.
  • Een totaal andere, veilige omgeving.
  • Uit je huidige patronen en systemen stappen.
  • Je wilt supergezond eten.
  • Je wilt kennismaken met yoga en meditatie.
  • Tijd en ruimte om na te denken over wie je bent en wat je wilt.
  • Je hebt een baan waar je over twijfelt en je hebt hulp nodig hierbij.
  • Je bent op zoek naar de liefde van je leven.

Je kan natuurlijk met zijn tweeën een retreat doen. Maar als ik je een tip mag geven? Ga alleen! Echt! Het is het grootste cadeautje wat je jezelf kan geven.

Retreat: Zen Resort Bali

Dit is echt een wellness retreat. Het was het eerste retreat wat ik deed en ik zou er zo naartoe terug gaan. Heb ook nog steeds fijn contact met de eigenaar. Ik vond dit retreat zo geweldig, omdat je niet vast zit aan specifieke data en je zo lang kan gaan als je wilt. Bij aankomst krijg je echt een waanzinnige Mandi Lulur massage en een bloemenbad. Daarna een kennismakingsgesprek met een ayurveda arts. Je leert over wat voor type Dosha jij hebt en wat voor voeding je hierbij kan helpen. Het programma van de dag is voor je gemaakt en gevuld met meditatie, yoga, massages en welness behandelen. Heerlijk. Je hebt tijdens het eten genoeg tafels om alleen te zetten, er is ook altijd een tafel waar je bij anderen kan aanschuiven. Een heerlijke plek om kennis te maken met meditatie en yoga.

Wanneer: Het hele jaar door

Tijdsduur: Kan verschillende lengtes. Ik deed 6 dagen 5 nachten.

Waar: Seririt

Bijzonderheden: Ga voor de open chakra massage. Zo goed.

Prijs (voor 5 dagen): $1365 per persoon. Met zijn 2-en $1170 per persoon. Dit is inclusief, meditatie, yogalessen, massages, eten en slapen.

Website: Zen Resort Bali

Innerbeauty retreat

Dit is meer een retreat als je jezelf spiritueel wilt ontwikkelen. Tijdens dit vijfdaagse retreat heb je dagelijkse meditatie en yoga trainingen, maar ook workshops over ‘radical honesty’ en een ‘breatworking workshop’. Je bent met een vaste groep mensen van maximaal 10 waar binnen een bepaalde veiligheid heerst en tegen wie je eerlijk bent. Hier heb ik vrienden gemaakt die ik nog steeds spreek! Volgende week woensdag is er hier in Amsterdam een kennismakingsavond.

Wanneer: 11 -15 mei

Waar: Ubud

Bijzonderheden: Raw &vegan eten van de Seeds of life en ecstatic dancing @Yoga Barn

Prijs: vanaf €1222 (inclusief alles)

Website: Innerbeauty Retreat

Good Life retreat (Good Earth Farm)

Dit is een waanzinnig tof initiatief van Nathan Pflaum. Nate heb ik ontmoet de eerste keer dat ik in Ubud was en we hebben nog steeds regelmatig contact. Hij is begonnen met zijn eigen permaculture boerderij. Zelf heb ik hier ook een dagje op mee mogen werken en het is echt een feest. Je hoofd gaat op nul, je bent heerlijk buiten, bezig en leert over alles van de natuur en een permaculture. Je verblijft in een van de heerlijke villa’s van Naya (een resort wat hij samen met zijn moeder runt). Dit is echt een feestje en een aanrader voor mensen die in de natuur tot rust komen. Mooie bijkomstigheid is dat er ook workshops zijn waarin je leert over garden design en organic eten.

Wanneer: 24 juni tot 4 juli 2016

Tijdsduur: 10 dagen

Waar: Ubud

Bijzonderheden: Permaculture. Weet je niet wat dit is? Never to late to learn!

Prijs: vanaf $999 (inclusief overnachtingen, maaltijden, dagelijkse yoga, 4 eilandexcursues, dagelijkse permaculture workshops). Boek voor 1 april en het is $999

Website: Good Earth Farm Bali

Meet Your Love Retreat

Deze heb ik zelf niet gevolgd, maar kreeg ik aangeraden. In dit retreat draait alles om de liefde. Zoals ze zelf zeggen: ‘De ontmoeting met jouw ware liefde begint met de ontmoeting met jezelf’. Je leert bijvoorbeeld dat liefde alleen maar in jou kan zijn, dat je alleen jezelf hoeft te zijn en dat je niet meer van een ander dan van jezelf kan houden. Maar ook hoe je eigenwaarde kan creëren en hoe jouw hart een enorm manifesterende kracht heeft. Een week waarin je je volledig kan afsluiten van de buitenwereld zodat je je kan focussen op je zelf.

Wanneer: 4 tot en met 11 september 2016

Tijdsduur: 7 dagen

Waar: Noorden van Bali

Bijzonderheden: Retreat wat erop gericht is om vanuit ontspanning die liefde in je leven aan te trekken die bij je past!

Prijs: vanaf €1150

Website: Meet Your Love

Voor meer Bali tips, of als je nog twijfelt kan je ons altijd mailen op [email protected]. We helpen je met liefde.


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tags Mindfulness, Reizen en yoga

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties