volle maan 12 november 2019

Volle maan 12 november 2019 

De volle maan. Altijd een mooi moment om stil te staan bij wat er in je leven, en daar omheen, afspeelt. De maan heeft veel meer invloed op ons dan we vaak bewust van zijn. Elke volle maan heeft een andere werking door haar specifieke stand op dat moment. De volle maan 12 november 2019 staat in stabiel aardeteken Stier. Met Mercurius in retrograde in Schorpioen kunnen er allerlei oude denkpatronen boven gedreven zijn. Hoe je kan omgaan met deze energie, vertellen we graag in deze blog.

 

Volle maan 12 november 2019 

Tijdens de volle maan in Stier staan de zon en Mercurius recht tegenover de maan. Deze volle maan is vlak na de energie piek op 11 november, 11-11, waarbij we ook spirituele inzichten kunnen krijgen in meditatie, dromen of plotselinge inzichten. Er hangt veel fixed energie in de lucht, met de zon in Schorpioen en de maan in Stier. Deze twee tekens zijn precies tegenovergesteld van elkaar.

Stier is dol op materie, zekerheid, stabiliteit en leven als een luxepaardje: lekker eten, fijne muziek, mooie sieraden. Terwijl Schorpioen een krachtig teken is, verder kijkt dan de oppervlakte, focust op esoterie maar ook giftig kan zijn. Beiden willen ze dat dingen gaan op hun manier en houden ze niet van verandering. Wat is waardevol voor jou? Misschien voel jij dat contrast ook wel in jezelf: kan je een middenweg vinden binnen materiële zekerheid en spirituele transformatie? 

Je mag vertrouwen dat het goedkomt, dat al jouw groei niet zomaar was, dat er iets is wat voor ons allemaal zorgt.

Inzicht 1: Je mag vertrouwen 

Zoals we al noemden in de inleiding: het kosmische weer, de energie van de laatste weken, was niet bepaald makkelijk. Tijdens de laatste nieuwe maan kon je al transformatie ondergaan en klopten er misschien wat oude angsten aan. Tegelijkertijd loopt Mercurius retrograde en kunnen er miscommunicaties ontstaan. Allemaal kansen voor jou om tijdens deze volle maan 12 november 2019 je eigen denkpatronen kritisch onder de loep te nemen en… om te vertrouwen. 

Vertrouwen dat het goedkomt. Vertrouwen dat al je groei niet zomaar kan verdwijnen. Vertrouwen dat er iets hogers is dat voor ons allemaal zorgt. Ikzelf doe dit door een Wonderdoosje, geïnspireerd op een artikel in de laatste Happinez. Stop je zorgen op een briefje daarin en vertrouw dat het goedkomt. Als je er weer aan denkt of begint te piekeren, denk je, oh nee, het zit in het Wonderdoosje, dus ik hoef me er niet mee bezig te houden. 

Misschien heb je altijd ergens in gelooft, maar verandert dat nu.

Inzicht 2: Ontdekken en onderzoeken

Met Venus in Boogschutter voelen we de behoefte om te reizen, te onderzoeken en zoeken we naar ‘meer’. Je mag jezelf de toestemming geven om weg te dwalen en te dromen, of om je eigen overtuigingen weer eens onder de loep te nemen. Misschien heb je altijd iets gelooft, maar verandert dat nu deze volle maan 12 november 2019. Dit is ook een leuke periode om te daten op een luchtige, relaxte manier, misschien wel met iemand waar je iets van kan leren. Boek een tripje naar een plek waar je nog niet geweest bent samen met iemand die je liefhebt. En als dat niet haalbaar is, kan je via je laptop reizen naar een andere plek door een toffe documentaire of film te kijken. 

Inzicht 3: Wanneer is het genoeg 

Met Pluto conjunct Saturnus is er een opbouw van energie die ons voorbereid op 12 januari 2020, waarin Pluto conjunct Saturnus staat in Steenbok. Een bijzonder moment dat maar een aantal keer per eeuw voorkomt. Pluto draait om kracht en power, een echte doordouwer, maar waar ligt dan de grens? Dat is belangrijk om te weten van jezelf. Hoeveel kan je geven, hoeveel kan je doen, en wanneer is het gewoon genoeg? En kan je dan die grens duidelijk aangeven? Houd dit voor jezelf in de gaten de komende maanden. En komen hier inzichten over deze volle maan, schrijf ze vooral op tijdens de volle maan 12 november 2019. 

Liefde zit in alles verstopt.

Inzicht 4: Jouw energie is kostbaar!

Op dieper spiritueel niveau mag je bekijken hoe kostbaar alles is en hoe waardevol. Hoe waardevol tijd is, spullen zijn en jouw energie is. Liefde zit in alles verstopt. Je kan een meditatie doen en voelen hoe kostbaar en waardevol jouw lichaam is, jouw ademhaling is, jouw werk is, jouw energie is. In dit moment heb je alles wat je nodig hebt. Ook al zien we dat niet altijd, we zoeken telkens weer naar meer meer meer. We mogen ontspannen, verzachten, vertrouwen in ons leven en lichaam. Laat alle hardheid los, dat mag. En dan voel je misschien voor een paar seconden: Paradise is a state of consciousness.

Bron: Barbara Goldsmith 

Bewust leven met de maan 

Veel van ons ervaren de invloed van de maan in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze besloten Facebook groep  delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events.

Meer over de maan? 

Boeken over de maan 

 • Leven met de maan – Yasmin Boland
 • Wijzen naar de maan – Jan Geurtz
 •  

   


  Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tags Astrologie, maan en Volle maan

  Kiara Louis

  door Kiara Louis

  Reacties