volle maan 13 oktober 2019

Volle maan 13 oktober 2019 

De volle maan. Altijd een mooi moment om stil te staan bij wat er in je leven, en daar omheen, afspeelt. De maan heeft veel meer invloed op ons dan we vaak bewust van zijn. Elke volle maan heeft een andere werking door haar specifieke stand op dat moment. De volle maan 13 oktober 2019 staat in het vurige teken Ram. Ram is gekoppeld aan het hoofd, dus we kunnen gaan kijken naar onze mindset. Ben je heel koppig of juist met je hoofd in de wolken? Deze volle maan wordt er licht op geschenen.

 

Volle maan 13 oktober 2019 

Deze volle maan 13 oktober 2019 staat er een T-square in de sterren, wat voor uitdagingen kan zorgen. We mogen gedragspatronen die ons niet meer dienen los proberen te laten.  De zon staat in Weegschaal, de maan in Ram en Saturnus en Pluto in Steenbok. Deze T-square bestaat uit cardinal signs, dat zijn tekens die staan voor nieuwe actie, leiderschap nemen en initiatief nemen. Op welke vlakken van je leven neem je wel initiatief en op welke vlakken laat je het liever over aan een ander? 

Je mag kijken naar hoe je je dag en dus jouw wereld inricht.

Inzicht 1: Hoe gebruik je je tijd? 

Met Saturnus en Pluto in Steenbok, de manager van het universum, mogen we kijken hoe efficiënt we onze tijd indelen. Hoe deel jij je dag in, hoe deel jij je wereld in? Goed om hier eens rustig naar te kijken. Misschien heb je meer structuur nodig, of mag je juist iets losser omgaan met je strakke schema. Onderneem actie die bijdraagt aan jouw ideale levensstijl. Bijvoorbeeld voor jezelf de juiste omgeving creëren, door je sportkleren klaar te leggen de dag voordat je gaat sporten, omdat je een gezond lichaam wilt. Dit alles kan je uiteindelijk helpen om proactief te kunnen zijn. Daar is kickstarter Ram dan weer zo dol op. Even stilstaan: hoe richt jij je leven zo optimaal mogelijk in, zodat je proactief in het leven kan staan? Fijn om dit even uit te schrijven voor jezelf. 

Inzicht 2: Hoe behoud jij je power? 

Doordat de maneschijn op Ram wordt geschenen, staat onze innerlijke kracht ook in de spotlights. Ram is namelijk het teken van power, actie en innerlijke kracht. Met Mars in Weegschaal kunnen er hierbij in relaties conflict ontstaan. Dit draait dan om het aangeven van grenzen, wat we ook benoemden tijdens de nieuwe maan in Weegschaal. Tijdens deze volle maan 13 oktober 2019 mogen we onze grenzen aangeven om zo onze innerlijke kracht te bewaren. Want misschien geef jij je kracht wel elke dag weg, dat zou toch zonde zijn. Grenzen aangeven dus. En ja, daar komt soms een conflict bij kijken. Blijf dan dichtbij jezelf en probeer krachtig in je grens te blijven staan. Sluit je ogen en ga bij jezelf na: waar zit mijn innerlijke kracht? Kan ik hem voelen in mijn lichaam of misschien zien als een vlammetje? Staat dat vlammetje dan te branden of is ie uitgedoofd? En hoe kan je dat vlammetje weer laten branden?

We mogen onze grenzen aangeven om zo onze innerlijke kracht te bewaren en beschermen.

 

Inzicht 3: Yes, inspirerende ontmoetingen! 

Venus staat tegenover de onvoorspelbare Uranus en dat kan voor aangename verrassingen zorgen. Denk aan leuke nieuwe ontmoetingen. Bijvoorbeeld iemand onverwacht tegenkomen en opeens een super leuk gesprek hebben.  Dit kunnen ook mensen zijn waarbij je in eerste instantie dacht geen klik mee te hebben, maar waar opeens een connectie ontstaat. Of mensen veel ouder of jonger dan jou, waar je normaal niet mee om gaat. Spontane, inspirerende, verrassende ontmoetingen dus. Deze mag je dan ontvangen en er dankbaar voor zijn, een cadeautje voor jou. 

Inzicht 4: Wat is jouw hoogste potentieel? 

We gaan even iets spiritueler op deze volle maan 13 oktober 2019 in. Op dieper niveau kan je kijken naar je hoogste potentieel, daar bedoelen we mee wie je echt bent en wat je allemaal kan zonder angst of twijfels. Je leeft hier nu op aarde voor een tijdje, maar waarom ben je hier? Wat kom je hier doen? Wat is je missie en waarom ben je gekomen? Dit zijn hele grote vragen, maar je mag hier best speels naar kijken en dingen uitproberen. Wij geloven dat iedereen hier op aarde komt met een cadeautje voor de mensheid. En zodra je dat cadeautje weet en kan geven aan anderen, ontvouwt je leven zich. Wanneer je dit cadeautje niet durft te vinden, dan kan je je erg verloren voelen. Hierbij is wat jij leuk vindt een rode draad, immers wie geeft nou cadeautjes aan anderen die hij zelf stom vindt? Jij bent de maker van je eigen leven, ga staan op jouw podium. 

Wij geloven dat iedereen hier op aarde komt met een cadeautje voor de mensheid. Wat is jouw cadeautje?

Bron: Barbara Goldsmith 

Bewust leven met de maan 

Veel van ons ervaren de invloed van de maan in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze besloten Facebook groep  delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events.

Meer over de maan? 

Wil je meer leren over Maanstanden?

Veel van ons voelen de invloed van nieuwe of volle maan., We slapen minder goed, zijn onrustiger of hebben juist meer energie. In deze mini cursus: BEWUST van maanstanden  kom je erachter wat de invloed van de maan op jou is.

Boeken over de maan 

 • Leven met de maan – Yasmin Boland
 • Wijzen naar de maan – Jan Geurtz
 •  


  Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tags Astrologie, maan en Volle maan

  Kiara Louis

  door Kiara Louis

  Reacties