volle maan 14 september 2019

Volle maan 14 september 2019

De volle maan. Altijd een mooi moment om stil te staan bij wat er in je leven, en daar omheen, afspeelt. De maan heeft veel meer invloed op ons dan we vaak bewust van zijn. Elke volle maan heeft een andere werking door haar specifieke stand op dat moment. De volle maan 14 september 2019 staat in intuïtief waterteken Vissen en belooft een krachtige, transformatieve maan te worden. Het is de laatste volle maan voor de Equinox, we mogen transformeren voordat we naar de herfst toe bewegen. Maak je borst maar nat voor deze volle maan.

 

Volle maan 14 september 2019

Er hangt veel in de lucht deze volle maan. Verschillende planeten staan in een grote driehoek met elkaar en dat zorgt voor nogal wat reuring. Doordat de energieën van deze planeten contrasterend zijn, kunnen we ons wat verward voelen en geen grip meer hebben op hoe we ons voelen – of dus juist enorm veel grip ervaren. Dit alles is heel normaal om te ervaren. Wanneer we balans vinden tussen deze contrasterende elementen in zowel de volle maan als ons leven,  kunnen we een grote transformatie ondergaan deze volle maan 14 september 2019.

Inzicht 1: Omarm verandering

Met meerdere planeten in mutable signs, en de samenwerking tussen hen, ontstaat er een grote driehoek die symbool staat voor verandering. In inzicht 2 lees je meer over die driehoek tijdens de volle maan 14 september 2019, maar eerst die veranderlijke energie. Die speelde al tijdens de nieuwe maan 30 september en we kunnen nog steeds ervaren dat de grond onder onze voeten aan het verschuiven is. Aah, wat eng allemaal! Heel begrijpelijk dat dit wat onwennig aanvoelt. Geef jezelf liefde hierbij en probeer de veranderingen, op welk gebied dan ook, te omarmen. 

Wanneer we balans vinden tussen deze contrasterende elementen in zowel het universum als ons eigen leven, kunnen we grote transformatie ondergaan.

Inzicht 2: Balans tussen dromen en realiteit 

In de driehoek staat Jupiter en hij kan voor extremen zorgen. De invloed van Zon en Mars in Maagd wilt vooral doelen behalen, terwijl de maan in Vissen ons eraan herinnert om naar onze intuïtie te luisteren. Een gekke mengelmoes van energieën en planeten, misschien voel jij dit ook wel. We mogen ons bewust worden van ons bewust zijn en de rol van actie en realiteit hierin. Door de invloed van Jupiter kunnen we tussen extremen bewegen – super intuïtief en dromerig of juist alleen gefocust op de materiële wereld. Hoe vind jij hier balans tussen? Misschien met een intuïtief to do lijstje? 😉 

Inzicht 3: Doelgerichte actie of bewuste rust

Verdergaand op vorig inzicht kan er ook een sterk contrast komen te staan tussen actiegericht dingen doen of juist willen slapen en dromen. Dan is het belangrijk om goed bij jezelf te voelen waar je behoefte aan hebt. Wat geeft je lichaam aan? De ene dag wil je misschien box na box van je to- do lijst afvinken. De volgende dag liever rust nemen. Dat is helemaal oké. Je weet zelf het beste wat je nodig hebt. 

We kunnen ervaren dat de grond onder onze voeten aan het verschuiven is.

Inzicht 4: Perfecte woorden

Mercurius is deze volle maan beste vriendjes met Venus. Zij helpen ons om onze communicatie te verbeteren en te perfectioneren. We mogen hierbij onszelf verbeteren en op onze woorden letten – en dit ook op een vriendelijke wijze bij een ander doen. Ken je iemand die een nieuwe taal wilt leren en hoor je een foutje? Dan mag je op een empathische manier de ander verbeteren. Ook mooie dingen schrijven, leuke gedichtjes of misschien een lieve brief, kan je doen tijdens deze volle maan. 

Bewust leven met de maan 

Veel van ons ervaren de invloed van de maan in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze besloten Facebook groep  delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events.

Meer over de maan? 

Wil je meer leren over Maanstanden?

Veel van ons voelen de invloed van nieuwe of volle maan., We slapen minder goed, zijn onrustiger of hebben juist meer energie. In deze mini cursus: BEWUST van maanstanden  kom je erachter wat de invloed van de maan op jou is.

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties