volle maan 15 augustus

Volle maan 15 augustus Waterman

De volle maan. Altijd een mooi moment om stil te staan bij wat er  in je leven, en daar omheen, afspeelt. De maan heeft veel meer invloed op ons dan we vaak bewust van zijn. Elke volle maan heeft een andere werking door haar specifieke stand op dat moment. Na de hoge energie van de Leeuwenpoort, bewegen we naar de volle maan. De volle maan 15 augustus staat in luchtteken Waterman op 22 graden. Vijf planeten staan in vuurtekens en zes planeten in solide (fixed) tekens. Verwacht actie en passie en vastberaden plannen voor de lange termijn.

Volle maan 15 augustus 

Door de combinatie van vuur en solide energie is dit de perfecte tijd om ergens vol passie je tanden in te zetten. Breng meer toewijding en consistentie aan in je dagelijks leven. Bijvoorbeeld als je al een tijdje meer wilt gaan mediteren. Dan kan deze volle maan 15 augustus de perfecte tijd zijn om hier een commitment mee te gaan maken naar jezelf. Misschien sta je voor uitdagingen in je leven, dingen die op het eerste gezicht vooral leuk leken, maar naarmate je verder ontwikkelde toch lastiger bleken. Het is aan jou om dan door te zetten en toewijding naar jezelf te tonen. De energie van de volle maan gaat je helpen hiermee. Pak de energie en inzichten van de Leeuwenpoort door en gebruik je toewijding om hier concrete, duurzame plannen voor te creëren. 

Inzicht 1: Bedenk creatieve oplossingen

Tijdens de volle maan 15 augustus in Waterman kunnen we makkelijker creatieve, wat ongewone oplossingen verzinnen voor ingewikkelde problemen. Sta je voor het blok met iets? Ga er dan even op zitten, mediteer erover en wie weet heb je zomaar een nieuwe oplossing. Zowel op werk als in relaties mogen we denken outside the box. Niet alles hoeft volgens het standaard plaatje te gaan. Naast creatieve oplossingen, kan je ook gewoon zomaar je creativiteit uiten. Daar zijn zowel Leeuw als Waterman dol op. 

Diep vanbinnen weet je welke keuzes het best is voor jouw proces.

Inzicht 2: Wees moedig en kies vanuit je hart

Met Zon, Mercurius, Mars en Venus in Leeuw staat ons hart nog steeds in de spotlights. Dat klinkt leuk, maar is niet altijd even makkelijk. Want wat als je hoofd nee zegt maar je hart ja of andersom? Wees moedig en maak keuzes vanuit je hart. Diep vanbinnen weet je wel welke keuze het beste gaat zijn voor jouw groeiproces. Mercurius staat sinds kort ook in Leeuw, waardoor je ook in je communicatie liefdevol mag zijn. Let wel op: wees niet te trots en overtuigd van je eigen gelijk. Ik heb Mercurius in Leeuw in mijn geboortekaart en heb hier wel een handje van. 

Veel van ons ervaren de invloed van de maan in ons leven. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze korte cursus leer je wat de invloed hiervan op jou is en delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events.

Inzicht 3: Spreek het uit

Uranus, die net in retrograde is gegaan, staat in een vierkant met Mercurius. Dit kan voor wat spanning veroorzaken. Ongewone zaken, gekke gewoontes of rebels gedrag kan voor irritaties zorgen. Wat doe je dan? Spreek het uit! Door open en liefdevol te communiceren ben je respectvol naar jezelf en de ander. Zijn er al een tijd spanningen op werk of in relaties, dan is dit de tijd om je uit te spreken. Schop onder je kont en gaan. Speak always the truth, even if your voice shakes. 

We zijn allemaal hetzelfde en tegelijkertijd uniek op onze eigen manier.

Inzicht 4: Vier je uniciteit

Met vier planeten in Leeuw, het teken die het meest dol is op zichzelf (Leo’s love being Leo’s) samen met de eigenzinnige Waterman mag je deze volle maan je eigen uniciteit vieren. Want we zijn allemaal hetzelfde en tegelijkertijd uniek op onze eigen manier. Ja, jij ook! Ook als je denkt dat je niet mega speciaal bent. Dat ben je dus wel, net als iedereen. Vier je uniciteit, door jezelf toestemming te geven je gekke kant volledig te tonen. Of schrijf jezelf een liefdesbrief alsof je jezelf van buitenaf bekijkt. Ik schrijf iedereen liefdesbrieven, vrienden, familie en dus ook mijzelf. Echt een aanrader. 

Muziek bij de maan

  • Sia- Elastic Heart
  • Jaz Karis – Sunrise
  • Justin Timberlake – My Love

Bewust leven met de maan

Veel van ons ervaren de invloed van de maan in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze besloten Facebook groep  delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events.

Meer over de maan?

 

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties