Moshe energielichaam

Wat is je energielichaam? En waarom moet je er vanaf weten?

 

Je hoort veel over energie. Maar wat is je energie? Wat wordt bedoeld met energielichaam en waarom is je energielichaam belangrijk? Moshe legt je uit wat het inhoudt en geeft je praktische tips hoe deze te beïnvloeden.

Wat is je energielichaam?

Je energielichaam is een niet-fysiek lichaam dat verbonden is met je fysieke lichaam. Je energielichaam, of lichamen om precies te zijn, bevat de blauwdruk van je fysieke lichaam en behelst je gevoelens en gedachten. Er zijn verschillende energielichamen. Dit zijn de drie meest bekende:

  • Etherisch lichaam – behelst de blauwdruk of patroon van je fysieke lichaam.
  • Astraal lichaam – dit is je emotionele lichaam, je gevoelens worden hier opgeslagen.
  • Mentale lichaam – je mentale zelf, waar je gedachten en overtuigingen worden gecreëerd.

En zo zijn er vele meer.

Om het een beetje simpel te houden zal ik de verschillende energetische lichamen als volgt noemen: je energielichaam, je fysieke zelf en je niet-fysieke zelf.

Waarom is mijn energielichaam belangrijk?

Wat er in je fysieke lichaam gebeurt ontstaat in eerste instantie in je energielichaam. Fysieke disbalansen als ziekte, pijn, stress, vermoeidheid, rusteloosheid en angst manifesteren zich eerst in je energielichaam. Welk symptoom je ook ervaart, de oorsprong komt voort uit een disbalans in je energielichaam.

Je energielichaam is opgebouwd uit levensenergie, ook wel qi of prana. Alles wat leeft is hieruit opgebouwd. Door deze energie in balans te brengen binnen je energielichaam zal je ook direct meer balans ervaren in je fysieke lichaam. Een voorbeeld: je ervaart spanning in je borst and je voelt je rusteloos. Het kan zijn dat de energie in je borst and hartcentrum is geblokkeerd. Dit patroon van disbalans kan gevoed zijn door een geloofsovertuiging die niet in lijn is met je gebalanceerde zelf. Door het opruimen en balanceren van deze energie in je energielichaam en door het in lijn brengen van je geloofsovertuiging met je gebalanceerde zelf zal de druk, spanning en rusteloosheid verminderen. Het zal vervangen worden door ontspanning en verlichting in je borst en hartcentrum.

Je energielichaam is krachtiger dan je denkt. In je energetische lichaam behuisd jouw spirituele zelf, je gaven, je inspirerende en prachtige ideeën, je hartenwensen en zo veel meer. Je energielichaam kan je zien als je ware zelf. Elk disbalans in je fysieke lichaam kan je zien als een disbalans in je menselijke ervaring. Een paar voorbeelden:

  • Schouderpijn – je draagt negatieve ervaringen uit het verleden of de zorgen van anderen, je houdt jezelf tegen, je hart is gebroken en gesloten.
  • Lage rugpijn – je ervaart financiële stress, onderdrukking van je instincten, je hebt het gevoel dat je vast zit.
  • Voetpijn – je hebt angst om je eigen pad te lopen, er is disconnectie met je fysieke zelf en aarde.

Op zoek naar een mindful cadeau voor de feestdagen? Geef een Reiki Healing cadeau!  

Hoe kan ik mijn energielichaam beïnvloeden?

Een simpele en effectieve manier om je energetische lichaam te beïnvloeden is door het hebben van een dagelijkse mentale en fysieke oefening en een energetische sessie die de weg naar balans ondersteunt. Zoals:

  • Meditatie voor je Mind: meditatie kan je mind zuiveren door stilte, en zo zuiver je ook je energielichaam. De stilte zuivert and voedt je energetische lichaam. Het vergt wat discipline en overgave als je net begint met mediteren, maar hoe meer je oefent hoe meer je er van zult genieten. Bekijk hier onze meditatie oefeningen.
  • Fysieke oefening voor je lichaam: o.a. yoga, bewuste fitness, dans en qi gong kunnen je energetische en fysieke lichamen zuiveren. Je voelt je licht, energiek, kalm en gefocust. Tijdens de oefening verdrijft je lichaam verbruikte levensenergie (qi) en absorbeert en neemt het verse levensenergie in.
  • Energetische healing/balancing: een energetische sessie werkt met het energetische veld door de verschillende energiesystemen binnen het energetische lichaam te balanceren. Een sessie boost en vult je lichaam ook met levensenergie (qi) en zet je in lijn met je volledige potentie.

Wil je een energetische healing? Wil je hulp bij het beinvloeden van je energielichaam? Via zijn Facebook kan je contact opnemen met Moshe. 

Jouw frequentie

De conditie van jouw energetische lichaam bepaalt welk besturingssysteem je in je leven gebruikt. Wanneer je mind is vertroebeld door rondrazende gedachten en je je traag en moe voelt kan je chaotische gedachten en grillige emoties verwachten. Wanneer je mind rustig en gefocust is en je lichaam levendig en energiek kan je opbeurende emoties en bevrijdende gedachten verwachten. Hoe meer je staat van zijn is afgestemd en in balans is hoe sterker je een connectie met jezelf zult voelen.

Door verantwoordelijkheid te nemen voor je mentale en fysieke zijn zul je op natuurlijke wijze resoneren met subtiele frequenties in jou, in je energielichaam. Misschien begin je hogere frequentie energieën te ervaren zoals rust, plezier, vreugde, geluk en zoveel meer.

Sta support toe

Ik ben super dankbaar voor alle leraren, coaches, healers en vrienden die me hebben geholpen op mijn pad om de beste versie van mijzelf te zijn. Vaak streven we ernaar om alles zelf te doen waardoor we soms wat rigide in ons denken kunnen worden. Deze vastheid wordt dan een filter op ons pad die de stroom van ons leven reguleert. We worden angstig voor plotselinge vloedgolven en getijden die ertoe lijden in onze comfortzone te blijven. Hoe meer support je toelaat in je leven hoe sneller je voorwaarts zult bewegen.

Het allerbelangrijkste zijn je vrienden, vrienden die er simpelweg voor je zijn, die je accepteren precies zoals je bent en je liefde en hartenergie sturen.

 


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tag Energie

Moshe Koz

door Moshe Koz

Reacties