Sensualiteit & werk; 4 manieren om je als een goddess te voelen op je werk

Sensualiteit: 4 manieren om je als een goddess te voelen op je werk

Sensualiteit en werk zijn twee dingen die we niet vaak in een zin lezen. Toch kan het verbinden van onze seksualiteit en sensualiteit de sleutel zijn tot het ontwikkelen van het vertrouwen om na te streven wat we willen op het werk. Tegelijkertijd druist dit deels in tegen wat vrouwen wordt geleerd en ploeteren we door in ons werk. Waardoor we dat associëren met uitgeput zijn, onder druk staan ​​en vooral dingen te doen voor anderen.

Hoe je plezier kan hebben in je werk

Ik wil je echter helpen om het werken (en het leven) leuker en speelser te maken. Veel vrouwen werken van 9-5 op kantoor of hebben een eenmanszaak waar veel meer uren in gaan dan waarvoor wordt betaald.. Herken je dit? Je doet wellicht aan yoga, je probeert eens gezonder te eten, te sporten etc, maar zonder blijvend resultaat. Wat je dan waarschijnlijk nog niet hebt gedaan is de focus op jezelf leggen. Op je eigen plezier en op de kracht van je sensualiteit en verlangens.

Want die kracht daar gaat het om. Het plezier en de vreugde van een vrouw is één van de grootste krachten die de natuur ons heeft gegeven. Het heeft een opwindend effect op zichzelf, haar leven en daarmee haar op werk, bedrijf, succes. 

Zoals Regina Thomashauer schrijft: “We hebben geen aangenaam leven nodig en het is ook geen verplichting. We leren dat we hard moeten werken, hard moeten studeren en vooral niet te focussen op wat we nodig hebben of graag willen. Daardoor zijn velen van ons zelfs vergeten dat er een leven vol plezier bestaat!”

Als je eenmaal weet hoe je je sensualiteit kunt inzetten, in alle kleine dagelijkse dingen tot de grotere beslissingen binnen je werk en eigen bedrijf, zul je merken dat dit je een gevoel van flow en zelfverzekerdheid en rust geeft die je de energie en kracht geven om het te sturen in de richting die jij wilt. 

En zelfs als iemand anders de beslissing die je hebt gemaakt niet leuk vindt, maakt deze negativiteit niet zoveel uit. Omdat je de beslissing hebt genomen met een duidelijke reden: één die goed voelt en jou energie en opwinding geeft. En dan doet niets anders ertoe.

Hier zijn 4 tips die ik je wil geven om de grootste kracht die je bezit in te zetten op je werk en in je leven: Je sensualiteit

1. Start elke dag met een dosis genot

Doe ‘s morgens iets dat je op een plezierige manier verbindt met je zintuigen, of dat nu is door te masturberen of om jezelf in te smeren met je fijnste bodylotion, een korte yoga-practice te doen of iets anders waardoor je je heel goed voelt, dat maakt niet uit. Bedenk iedere morgen iets (of doe iedere morgen hetzelfde) waar je je heerlijk door voelt. Je kunt deze activiteit ook combineren met het uitspreken van je favoriete affirmatie (“Als ik me goed voel, verbeter ik daarmee de wereld om mij heen.”). Iemand die de dag begint door tijd te nemen voor zichzelf is in staat volledig opgeladen te verschijnen. Denk je nu, hoe doe ik dit met kinderen om mij heen? Wees creatief; sta iets eerder op voor een moment voor jezelf, zet de kinderen even 5 minuten achter een filmpje, bedenk wat kunt doen dat genot brengt als de kinderen zijn weggebracht en je onderweg naar je werk bent. Het is het waard. Echt waar. 

2. Draag iets waar je je een goddess in voelt

Nadat je je dosis genot hebt ingezet in de ochtend kunt je het gevoel wat je daaruit heb overgehouden gebruiken om kleding te kiezen die dat gevoel uitstraalt en vooral heel goed voelt op je huid. Het dragen van iets dat goed aanvoelt op je huid, of het nu een broek, rok of jurk is, zorgt ervoor dat je je ‘goddess’ gevoel gedurende de dag weet vast te houden. 

3. Doorbreek je routine

Zet een paar reminders in je telefoon die random in de dag ‘oppoppen’ met vragen als “waar heb ik nu zin in?’, ‘Geef nu iemand een compliment, een cadeautje of mooi bericht’, ‘Wat zie ik, voel ik, hoor ik, proef ik of ruik ik waar ik blij van word?’. Probeer de antwoorden te vinden in mooie, kleine lekkere dingen die in de buurt zijn. Die je makkelijk kunt doen, kopen of krijgen waar je op dat moment bent. Zoals het kopen van een lekker stukje chocolade voor bij de koffie of aan een ander bureau gaan zitten waar de zon wel door het raam schijnt. Het houdt de dag spannend en je bent continue in contact met je genot. Dit helpt je eraan herinneren dat je een goddess bent die alles verdient wat ze wil.

4. Communiceer je behoeften

Hoewel sommige vrouwen om heel begrijpelijke redenen terughoudend zijn om te vragen om een ​​salarisverhoging, promotie of vrije tijd, is het uitspreken en communiceren over je behoeften en wat je wil belangrijk om dichtbij jezelf te blijven. Train jezelf daarom om iedere dag, van klein naar groot, écht te zeggen waar je behoefte aan hebt. Vraagt iemand of je een kopje koffie wilt, zeg dan niet ‘Nee, hoor. Ik haal straks zelf wel wat’ omdat je niemand tot last wil zijn. Maar antwoord wat je echt zou willen van de koffiecorner; “Ja, graag. Doe mij maar een cappuccino met sojamelk en een beetje vanillesiroop”. Zit je in een meeting en heb je een goed idee. Geef jezelf dan permissie om dat uit te spreken tijdens die meeting en denk niet ‘dat doe ik de volgende keer wel’. Spreek je uit. Alleen dan krijg je waar je behoefte aan hebt.

Een obstakel kan zijn dat je niet weet wat je wilt. Omdat vrouwen veelal opgroeien met het idee dat ze er zijn om vooral anderen te dienen en plezieren, weten we vaak niet eens aan wat voor een soort eten we precies behoefte hebben of wat we zouden willen gaan doen tijdens onze date met onze partner. 

Kom in contact met je sensualiteit

Herken je dit bij jezelf? Start dan met Tip 1 tot en met 4 om steeds meer in contact te komen met je gevoel. Wil je meer verdieping en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? In deze cursus (voor minder dan twee tientjes) leer je hoe je van denken naar voelen gaat. Hierin gaan we nog veel dieper in op hoe je je gevoel kunt inzetten in je leven, wordt je geholpen je sensualiteit te activeren, je gevoel te leren lezen en in te zetten voor een krachtiger leven dichtbij jezelf!


Gepost onder Coaching met de tag sensualiteit

door Willemijn Laan

Reacties