7x mindfulness app

7 x mindfulness app: hoe je telefoon je helpt mindful te zijn

Toen ik net begon met mindful te zijn (en trouwens nog steeds) kon ik wel wat hulp gebruiken. Als iPhone verslaafde (ja het is echt erg) dacht ik laat ik eens in de App store gaan zoeken naar apps die mij kunnen helpen. Ik heb de app store en het internet afgestruind en de afgelopen weken zelf alle apps getest. Hierbij degene die ik nog steeds gebruik.

Mijn favoriete mindfulness apps

1. Happify

Dit is mijn favoriet: Happify !! Naast dat ik als online nerd de content op hun site echt waanzinnig gaaf vind, is deze mindfulness app ook nog eens super gebruikersvriendelijk. Echt iedereen gaat dit snappen. Spelenderwijs kan je makkelijke games doen om meer gelukkig te zijn, zoals drie dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent of een spel met ballonnen waar je de positieve woorden aan moet klikken om punten te halen. Een aanrader.

 2. Gratitude

Dit is jouw dagboek waar je iedere dag 5 dingen in opschrijft om dankbaar voor te zijn. Het is allemaal online en echt gemaakt voor snel gebruik. Voor mij heeft dit twee goede redenen. De eerste is dat ik er dan iedere dag (hoe druk ook) bij stil moet (wil) staan waar ik dankbaar voor ben, zo train je je hersenen om positiever te denken. De tweede is dat als ik er doorheen zit, ik kan teruglezen waar ik dan ook alweer dankbaar voor ben. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat om 5 dingen op te schrijven. Ze beloven op de site zelfs dat het je hot maakt… snel beginnen dus met deze mindful app :-)!

 3. 7s Meditation

Een hele simpele mindfulness app, less is more denken de makers van 7s meditation. Het is een kleine reminder iedere dag op een door jou gekozen tijdstip met een berichtje. Het is alsof je een sms van een vriend(in) krijgt die zegt hoe dol diegene op je is!! Het is dus letterlijk een 7 seconde meditatie. Perfect om op een chaotische dag even bij stil te staan.

 4. Headspace

Headspace is een app die je in 10 minuten per dag leert mediteren. Ik moet zeggen dat ik mediteren echt lastig vind en dat ik het beter kan met geleide meditatie of een oefening, maar met de Headspace app lukte het aardig. Het is in ieder geval laagdrempelig. En hun visie spreekt me aan. Zie hier een presentatie van Andy Puddicombe over 10 minuten per dag mindful zijn.

 5. Checky

Een mindful app die bijhoudt hoe vaak je je telefoon checkt. Helpt je dat mindful te zijn? JA! Ik ontdekte dat ik gemiddeld meer dan 100 keer per dag mijn iPhone opende… Hoe kan je ooit rust vinden als je continu informatie op wat voor manier dan ook naar binnen laat komen, hoe kan je je focussen? Deze app zorgde ervoor dat ik met mezelf de competitie aanging om max. 30 keer mijn iPhone te openen (het moet wel haalbaar blijven). Ben benieuwd hoe vaak jullie de app openen :-)!

 6. Calm

Deze app mag niet in dit lijstje ontbreken. Ze beloven meer Calm in je leven. Ze hebben geleide meditaties, natuurgeluiden en een stappenplan hoe je rust in je leven kan maken.

 7. GPS for the soul

Ik ben groot fan van Arianna Huffington en van hoe zij haar bedrijf bouwt. Deze mindfulness app van de Huffington post mag dan ook niet in dit lijstje ontbreken. Deze app gaat er vanuit dat je zelf op ieder moment van de dag terug kan gaan naar een moment dat jou rust gaf. Lees hier meer over GPS for the soul.

Welke van de apps hierboven gebruik jij? En heb je nog toevoegingen of tips? Laat het ons weten in de comments.

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties