geaard zijn

Aan het zweven? Zo ben je beter geaard

Het liefst sta ik met twee benen stevig op de grond. Vanuit daar kan ik groeien en bloeien met een stabiele basis. Zonder zo’n basis ga je gauw vliegen of zweven. Niet de bedoeling, want zo verlies je de connectie met jezelf. Geaard zijn betekent verbinding met jezelf, de ander en de wereld. Verschillende helpen me hierbij: voeding, visualisaties, energiewerk en beweging.


Voeding


Hoe simpel kan het zijn:  beter geaard zijn door bepaalde voedingsproducten. Door eten dat letterlijk uit de aarde komt, ben je zelf ook meer geaard. Klinkt misschien wat hocus pocus, maar het is gebaseerd op de zeven chakra’s. En het helpt mij echt. Ben je niet geaard, dan zijn de onderste chakra’s waarschijnlijk uit balans. Oranje of rode producten uit de natuur zoals zoete aardappel, wortel en tomaat eet ik dan graag. Zo breng ik mijn chakra’s in balans voor meer stabiliteit.

Visualisatie


Houd je niet van zoete aardappels, dan zijn er gelukkig nog meer wegen die naar Rome leiden. Een visualisatie bijvoorbeeld. Hier zijn verschillende technieken voor. Net wat jij fijn vindt. Een techniek die ik heel fijn vind is voor me zien hoe er wortels groeien uit mij voeten, diep de aarde in. Dan ga ik rustig zitten of liggen en voel en zie hoe er vanuit mijn voeten sterke wortels de grond in groeien. Hoe dieper ik de aarde in ga, hoe meer geaard ik me voel.

Energiewerk

Energie is alles. En alles is energie. Dat kan je helpen om beter geaard te zijn. Elk mens heeft een energetisch lichaam. Als deze uit ons fysieke lichaam gaat, beginnen we te zweven. We zijn dan minder aanwezig en niet helemaal onszelf. Geen fijn gevoel vind ik.  Gelukkig kan je jouw energetisch lichaam gewoon terughalen. Zie voor je hoe jouw energetisch lichaam boven jou hangt, breng hem vervolgens weer terug in je lichaam. Arm bij arm, been bij been en als laatste je hoofd. Dan zit je meteen lekkerder in je vel. Vergeet niet om ‘m goed vast te klikken. Zelf doe ik dit elke ochtend en soms nog overdag.

Beweging

Door beweging kom je meteen in je lichaam terecht. Tijdens sport voel je je hart kloppen, je bloed gaat sneller stromen en je hoofd wordt leeg. Zo kan sporten ook een bewuste, misschien wel meditatieve, ervaring worden. Nou ben ik zelf niet zo’n sporter, maar yoga of wandelen vind ik wel erg fijn. Ik kan het iedereen aanraden om een vorm van beweging te vinden die je bij past. Zolang je maar regelmatig beweegt, dan zit je goed.

Hoe ben jij weer geaard

Sta ik dus even niet met beide benen stevig op de grond, dan weet ik wat me te doen staat. Of het nou energiewerk of een fijne yogales is: het is allemaal goed. Het belangrijkste is dat het werkt voor jou. Merk je dat je hier erg veel moeite mee blijft houden? Dan kan een coach jou helpen om weer in balans te komen.

 

 

 

 


Gepost onder Everyday mindfulness met de tags aarding, balans en Lichaamsbewustzijn

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties