Inspired Action: de magie van manifesteren

Inspired Action: de magie van manifesteren

Manifesteren doe je niet met alleen maar intenties zetten en wachten tot je wens uitkomt. Het universum wil dat je inspired action neemt. Dat je zo blind vertrouwt op de manifestatie van je wens, dat je bereid bent alvast stappen te nemen, zonder te weten waar je uitkomt.

De zekerheid van het niet weten

We zijn in deze maatschappij zo gewend aan -en geprogrammeerd om- overal maar zekerheid over te willen hebben. Zeker als het gaat om verandering. Bewijzen willen we zien. Liefst wetenschappelijk, maar op zijn minst proefondervindelijk. We hebben al die zekerheden nodig, willen absoluut zeker weten dat onze keuze de juiste is.

Als je actie neemt gebaseerd op je ratio of ego, op wat de logische volgende stap is, is dat vaak uit een gevoel van tekort of angst. Of je actie komt voort uit wilskracht. Je doet iets omdat je denkt dat het zo hoort, of omdat iedereen dat zo doet. Het voelt soms wat geforceerd en je stap vervult je niet persé met passie of zingeving.

Maar als je vanuit je hart wilt gaan leven, als je je zielsmissie, je purpose wilt gaan volgen, dan werkt deze manier van actie nemen gewoon niet. Wat jij wilt is zo buiten de gebaande paden, zo specifiek voor jou, dat het niet van tevoren kan worden bewezen. Waar iedereen rechts gaat, voel jij dat je links moet gaan. Je kan het niet verklaren, maar je weet het gewoon zeker.

Synchroniciteit wijst je de weg

Dit gevoel te durven volgen is wat inspired action heet: een sterke ingeving voelen om iets te doen. Soms zonder te weten waarom of waar het naartoe leidt. Een stap ingegeven door je intuïtie, je inspiratie. Je volgt dan de natuurlijk weg van wat er zich via jou wil ontvouwen.

Het is een proces van toestaan en nog meer toestaan, van je overgeven aan, van soms super-onlogische stappen nemen (voor iedereen dan, behalve voor jezelf). Als je inspired action neemt, wordt de volgende stap vaak pas duidelijk na je eerste stap. En daarna pas weer na de volgende stap.

Het is een innerlijk antwoord dat ineens omhoog ‘popt’, iets wat maar in je gedachten terug blijft keren of een ‘onderbuikgevoel’ dat maakt dat je in actie wilt komen: ineens weet je welke actie je moet nemen. Het kan opgeroepen worden door een liedje op de radio, of een gesprek tussen vreemden dat je opvangt. Synchroniciteiten die je een bepaalde weg proberen te laten zien. Of een simpele ingeving waarvan je gewoon weet: ja, dit klopt.

Een kleine disclaimer

Let op: vanaf hier is enige moed vereist. Want je weet niet waar je uitkomt. Ik herhaal het nog maar een keer: dat weet je niet (-:! En dat is misschien wel een beetje een shock als je altijd hebt geleefd ‘zoals het hoort’ en ‘volgens plan’. Maar iets veel beters wacht je aan de andere zijde van je comfort zone, namelijk de vervulling van je grootste dromen.

Deze shift in jezelf kan er de oorzaak van zijn dat je spontaan je baan opzegt of zelfs je relatie.

Dat je ineens ondernemer wilt worden, wat je nooit van plan was.

Ineens je backpack pakt en de wereld intrekt.

Je leven totaal overhoop gooit.

Het kan betekenen dat je vrienden verliest die de nieuwe jij ‘te veel veranderd’ vinden en zelfs dat je compleet je oude mindset verliest.

Dus ja, een kleine dislaimer is wel op zijn plaats.

Maar het kan er ook de oorzaak van zijn dat ineens alles op zijn plek valt.

Dat je alle liefde, geluk en erkenning vindt waar je zo lang zocht.

Dat je ineens gaat doen waar je al zo lang van droomt.

Dat waarvan je eerder dacht dat het niet mogelijk was.

Dat ineens mensen, mogelijkheden, kansen op je pad komen.

Alles waar je altijd naar hebt verlangd.

Alles kan (en zal waarschijnlijk ook) gebeuren. Niet gelijk morgen (al zou dat maar zo kunnen). Het is een proces. Maar als je er eenmaal voor open gaat staan, zet je het in beweging en komt het universum in actie.

Manifesteren van je dromen

Jouw staat van flow vertelt je dat je op de goede weg bent. Je zult een gevoel leren herkennen van ‘kloppendheid’. Een gevoel dat wat je doet simpelweg het juiste is. Wat andere mensen, je huidige omstandigheden of een terugval in oude overtuigingen je ook vertellen.

Dus als jij ook voelt dat je iets anders wilt, dat er meer is: nu is het tijd om op te gaan staan en het gewoon te gaan doen. Spring maar gewoon in het diepe en durf te vertrouwen op je inner guidance. Als je jezelf committeert aan inspired action, tune je in op de je ware manifestatiekracht. Welcome to the magic!

Wil je meer leren over manifesteren? Doe dan mee met onze cursus: manifesteren, zo werkt het. Lees hier meer wat we je dan leren!


Gepost onder Everyday mindfulness met de tag manifesteren

Karina Schuil

door Karina Schuil

Reacties