November geeft ons expansie & dualiteit

November brengt ons expansie & dualiteit

Sinds kort werken we bij HoA met verschillende thema’s per periode. Deze beginnen niet op de eerste van elke maand, maar rond de twintigste van de maand. Het thema van 22 november tot 21 december is Expansie & Dualiteit. Vandaag delen we wat dat betekent voor ons en wat je kan verwachten van ons deze maand.

Nieuwe perspectieven

Met Expansion bedoelen we horizon verbreding, nieuwe perspectieven, verder kijken dan je al deed. Dat kan je letterlijk doen, door bijvoorbeeld op reis te gaan. We delen onze reisverhalen en inzichten die we hebben op gedaan toen we op avontuur waren. Maar natuurlijk kan je ook een reis maken zonder fysiek weg te gaan. Een innerlijke reis. Tijdens het Boogschutter seizoen is het de perfecte timing hiervoor. Daarom delen we graag artikelen die jou aan het denken zetten.

Bijvoorbeeld of je wel in de juiste omgeving zit, en hoe dit jou beïnvloedt. Ook gaan we dit doorvoeren op de werkvloer, door inspireerde verhalen te delen van ondernemers die jou een nieuw perspectief kunnen geven op werk en carrière. We mogen gaan ontdekken. Zowel in onszelf, in de ander als in de wereld om ons heen. Hoe je de oneindige ontdekkingstocht oftewel het leven vormgeeft, dat is jouw eigen keuze.

Zonder licht geen donker

Zonder licht geen donker, zonder zon geen maan, oftewel Duality. Dualiteit zal er altijd zijn, en dat is niks verkeerds vinden wij. Als er balans is, zijn twee onderdelen in harmonie samen aanwezig. Dat kan zowel in jouzelf zijn, als om je heen. Dualiteit komt van het woord duo af, wat voor twee staat. Het kan ook om tegenstrijdigheid gaan.

Een hart dat de ene kant op wilt en een hoofd de andere kant, bijvoorbeeld. We mogen stilstaan bij deze dualiteit en deze ook gaan accepteren. Iedereen heeft donker en licht in zichzelf, dat maakt ons menselijk. Ook waarderen we licht of positiviteit meer als er donkerte geweest is. Contrast laat ons juist groeien.

Expansion & Duality

Deze twee thema’s samen kunnen ons veel geven op het vlak van bewustzijn. Door de dualiteit in onszelf te accepteren, komen we meer in balans. Vanuit die stevige basis mogen we gaan ontdekken, groeien en ontstijgen. Ook kunnen we twee of meerdere kanten van iets gaan ontdekken, om zo een bredere blik te vormen. Expansion & Duality gaan dus hand in hand samen. En we hebben nu al zin om dit te mogen delen met jullie.

Meer lezen over bewustzijn?


Gepost onder Everyday mindfulness met de tags dualiteit, expansie en thema

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties