Wat is de beste plek voor je bed in de slaapkamer volgens Feng Shui

Wij zitten met veel vragen rondom Feng-Shui, het leek ons een goed idee om Esther in te schakelen. Esther is deskundige op het gebied van Feng Shui en schrijft daarover op haar blog. We behandelen in iedere blog een andere vraag. In deze blog stellen wij een vraag over de slaapkamer.


Feng Shui in de slaapkamer

Onze nachtrust is de beste dagelijkse meditatie, en dus belangrijk dat we een goede nachtrust hebben iedere nacht. Wij zijn benieuwd wat dan de beste plek is voor je bed volgens de Feng Shui leer. 

Wat is de beste plek voor je bed in de slaapkamer?

Esther: “In principe plaatsen we nooit bedden onder een raam of voor een deur die recht op het bed uitkomt. Dit heeft te maken met het gevoel van veiligheid dat met name in je slaap erg belangrijk is. De meeste slaapkamers in Nederland zijn helaas niet zo ruim dat er niet veel keuze is als het gaat om het plaatsen van een tweepersoonsbed. In eenpersoons slaapkamers is er vaak wat meer speelruimte. Als het bed toch zo moet staan dat je direct tegen je bed aanloopt bij binnenkomst of dat het hoofdeinde toch onder het raam moet staan, kan je met behulp van Feng Shui de situatie wel iets verzachten door te werken met bepaalde materialen of kleuren.

Drie tips voor de beste plek van je bed in de slaapkamer:

1. Plaats een tweepersoonsbed nooit met een zijde aan de muur, maar doe dat bij een eenpersoonsbed bij voorkeur wel.

2. Slaap bij voorkeur niet onder balken of een schuine wand, dit beperkt onbewust je gevoel van vrijheid.

3. Een slaapkamer heeft bij voorkeur rustige kleuren die niet al te donker zijn.

Het is ook heel goed voor je nachtrust om te slapen zonder allerlei WiFi stralingen, schakel die telefoon dus gewoon uit en slaap zacht!

 

Foto credits: Valencia Mindfulness Retreat


Gepost onder Everyday mindfulness met de tag Niet kunnen slapen

Elianne Dudok

door Elianne Dudok

Reacties