gedicht rupi kaur

Mijn favoriete gedicht van Rupi Kaur

We zien, horen en voelen van alles. Soms is dit alles niet makkelijk te plaatsen, te vangen danwel te begrijpen. Gelukkig zijn daar de creatieve uitingen van anderen die het zo verwoorden dat dit alles even helemaal lijkt te kloppen. Persoonlijk ben ik, Kiara, enorm fan van de gedichten van Rupi Kaur. Vandaag deel ik een gedicht die aansluit bij mijn missie. En ik denk dat hij heel herkenbaar is voor velen.

rupi gedicht

Een boodschap voor de wereld van Rupi Kaur

Het is een gedicht die impact op me maakte. Ik las ‘m en hij werd een onderdeel van mij. De handen die erbij waren getekend, zie ik o-ve-ral terug. Zelfs op het toilet van mijn favoriete koffietentje. De gedachte om ze te tatoeëren is zelfs voorbij gekomen. Waarom dit gedicht zoveel betekent voor mij (en misschien ook voor jou)?

Omdat ik geloof dat de wereld mooier kan worden als we allemaal zo leven. En omdat ik ook zelf zo wil leven. Zeker als voelend persoon, vind ik het soms lastig om in deze wereld te leven. Pijn, leed, ellende, haat, oorlog… Soms weet ik niet meer wat ik er mee aan moet. En voor gevoelige of voelende personen is dit  vast en zeker herkenbaar.

Pijn als les van Rupi Kaur

Wat zou het toch prachtig zijn als iedereen dit gedichtje zou lezen en er naar zou leven. De wereld zou dan totaal anders er uit zien. Zelf heb ik ook veel pijn mogen ervaren in mijn leven. Ik besef dat daar lessen inzaten, hoe moeilijk sommige momenten ook waren. Die lessen kan ik weer gebruiken om anderen te helpen. Zo kan ik betekenis geven aan mijn leven.

 

the world

gives you

so much pain

and here you are

making gold out of it

 

there is nothing more purer than that – Rupi Kaur


Gepost onder Inspired by met de tags Gedicht, poëzie en rupi kaur

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties