Hoe kom ik in mijn eigen kracht?

Hoe kom ik in mijn eigen kracht?

Hoe kom ik in mijn eigen kracht? Die vraag krijg ik op dit moment veel. Mensen zijn op zoek naar antwoorden, een nieuwe manier van leven. Het oude wringt aan alle kanten en voldoet niet meer. Iedereen is het beu om te rennen, te vliegen en te presteren. Om doodmoe wakker te worden na 9 uur diepe slaap. Om geleefd te worden. Om gevangen te zijn in het verleden, omdat ons hoofd ons telkens terugbrengt naar bepaalde situaties of gedachten.

Mogelijkheden tot in den hemel

De eisen die wij tegenwoordig aan onszelf stellen zijn bizar. We worden iedere dag op duizend verschillende manieren geprikkeld om een betere versie van onszelf te worden. Slanker, fitter, energieker. Zelf je suikervrije koekjes bakken. Clean living. Groen en duurzamer leven. Ambities to the max. Mogelijkheden tot in den hemel. Je moet behoorlijk stevig in je schoenen staan om je zelfvertrouwen hierdoor niet te laten beïnvloeden.

Overal wordt er om je heen uitgedragen wat jij onbewust al jaren tegen jezelf zegt: ik ben niet goed genoeg. Ik moet mijn best doen om erbij te horen. Want dat willen we allemaal, erbij horen op de een of andere manier. We willen allemaal normaal zijn, of zoals tegenwoordig de nieuwe norm is: speciaal zijn. Een killerbody, master yogi en overal van op de hoogte. We lopen onszelf massaal voorbij om aan alle hypes mee te doen, of zijn druk met ons tegen al die hypes af te zetten.

Een overvloed aan spanningsklachten

Vandaar dat er anno 2017 nog nooit zoveel spanningsklachten zijn geweest dan nu! Je hebt zelf misschien ook wel eens last van gespannen schouders. We leven continu onder hoogspanning. Vorige week zag ik een mooie spreuk:

Ontspanning is wat je bent, spanning is wat je denkt te moeten zijn.

Maar hoe doe je dat zonder alcohol, shoppen of de sauna? Hoe kom je terug in je eigen kracht?

Adem: want emoties zijn reacties van het lichaam op je denken

Een eerste stap is om te werken met je adem! Zo maak je contact met je lichaam en ben je meteen in het nu. Begin heel simpel. Adem. Sluit je ogen en voel hoe de adem je lichaam in en uit stroomt. Voel je lichaam. Je lichaam geeft feilloos aan wat je fijn vindt en wat je niet fijn vindt. Je lichaam kan je laten voelen wat je onbewust denkt, want emoties zijn reacties van het lichaam op je denken.

Vanuit de adem kan je verdere stappen ondernemen. Meer bewustzijn creëren, daardoor kom je  dichterbij wie jezelf bent, jouw eigen natuur.

In onderstaand filmpje geef ik je een oefening die je kunt doen:


Gepost onder Ademhalingsoefeningen

Joke Pluijm

door Joke Pluijm

Reacties