supermarkt mindfulness

Supermarkt mindfulness. Mindfulness oefeningen voor als je het te druk hebt.

Juist als je het druk hebt kan een mindfulness oefening de oplossing zijn om je gedachten te ordenen. Maar het gekke is dat juist als je het te druk hebt, je het hardst roept dat je daar geen tijd voor hebt. Althans dat denk je.

Drie oefeningen waar zelfs de meest ‘drukke’ persoon ter wereld tijd voor heeft

Loop je over? Zie je door het bomen het bos niet meer? En kan er niks meer in je agenda bij? Hierbij drie oefeningen die zelfs de drukste persoon ter wereld kan doen, zoals supermarkt mindfulness.

Mindfulness oefening 1: “Supermarkt mindfulness”

Als je ergens moet wachten in een rij is dit een hele goede. We kennen het allemaal: je staat bij de Appie en je hebt haast, want….je moet nog van alles doen en degene voor je schiet niet op. Focus je dan op je ademhaling. Adem bewust. Haal je gedachten naar nu. Je kan er niets aan doen dat je in de rij staat. Jouw gedachten aan haast gaan die persoon niet sneller zijn bonuskaart laten vinden. Draai het om en geniet van het momentje eindelijk voor jezelf:-). Als je op zo’n dag nog wel 5 minuten de tijd hebt, en je wilt beginnen met mediteren, bekijk dan deze oefeningen.

Mindfulness oefening 2: ‘Glimlach mindfulness’

Soms heb je van die dagen, dan erger je jezelf (te) snel aan van alles. Die jongen die door rood fietst waardoor jij uit moet wijken, ieder stoplicht waar jij voor staat is ook nog rood, het regent terwijl je net je haar droog hebt geföhnd. Als je dit opmerkt: glimlach dan! De gedachten aan een lach werkt echt. En het is ook nog eens besmettelijk, de persoon die je ziet lachen kan niet anders dan ook lachen!

Mindfulness oefening 3: ‘Schaapjes tellen’

Stiekem doen we allemaal al jaren aan mindfulness. Je kan niet slapen, want je gedachten gaan alle kanten op: die presentatie die je morgen moet geven, zei je vandaag wel het juiste tegen je baas, ooo nee je bent vergeten een cadeautje te kopen, enzovoort. Ga dan schaapjes tellen. Ik meen het. Het is niet voor niets dat je ouders het vroeger zeiden. Hierdoor focus je op het nu, jij bepaalt je gedachten. Bekijk hier meer tips als je niet kan slapen.

Zo zie je maar dat mindful zijn ook kan als je druk bent. Echt waar dat geldt ook voor jou. Het kan tijdens het douchen, afwassen, tanden poetsen en ga zo maar door. Het hoeft echt niet veel tijd te kosten! Heb je vandaag 10 minuten of meer de tijd? Bekijk dan deze ademhalingsoefeningen.


Gepost onder Mindfulness oefeningen met de tags Mindfulness en No stress

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties