Mijn routine, jouw potentiële nieuwe levensstijl

Tips and tricks – Mijn routine, jouw potentiële nieuwe levensstijl?

Twee jaar geleden ben ik begonnen met het bijhouden van een ‘dagboek’. In dit dagboek hield ik bij welke nieuwe dingen ik had uitgeprobeerd voor het veranderen van mijn levensstijl. Vanuit daar ben ik steeds bewuster gaan leven. Ik heb deze tips opgeschreven die mij hebben geholpen om een diepere, waardevolle verbinding met mezelf aan te gaan.  Mijn routine, jouw potentiële nieuwe levensstijl. Here they come!

Progress = Happiness

1. Plan twee keer per dag 10 minuten meditatie in

Leg van te voren de focus op waar naar jouw gevoel het meeste energie naar toe mag gaan. Hou vervolgens je aandacht bij je ademhaling, ook als je gedachten je hiervan afleiden. Het kan hierbij helpen om te starten met een ademhalingsoefening.. 

Voor degene die willen leren mediteren hebben wij de Online Meditatie Coach gemaakt. In de eerste week (van de 40 dagen) begin je met drie minuten mediteren per dag. Dit bouwen we op naar twee keer 10 minuten per dag. Meld je hier aan.

2. Kleur je dagen!

Kies 4 of 5 verschillende kleuren. Rank ze in volgorde van minst mooi naar mooist, volgens jou! Geef voor het slapen gaan je dagen een kleur. Voor mij staat staan de kleuren voor de mate van zelfliefde en energie. Als ik mijn dag rood kleur, dan heb ik mezelf eigenlijk voortdurend afgewezen en heb ik lopen malen over alles. Terwijl een dag goud (mijn lievelingskleur!) scoort als ik vanuit mijn ‘zijn’ heb geleefd en heel liefdevol de dag ben doorgekomen.

3. Geef je week een kleur in een notitieboekje

Aan het eind van de week noteer ik in een boekje welke kleur ik mijn week geef. Dit is de kleur welke mijn week gemiddeld scoorde. Op deze manier krijg ik een overzicht van mijn ‘goede’ en ‘mindere’ weken en ondervind ik waar het aan ligt dat mijn ene dag of week ‘goed’ is en de andere ‘minder’. Ondervind het zelf!

4. Schrijf je levensdoelen op

Schrijf in deze volgorde je levensdoelen op:

1. Vanuit je lichaam – wat heb ik nodig
2. Vanuit je geest – wat kan ik leren
3. Vanuit je hart – wat wil ik
4. Vanuit je ziel – wat hoor ik te doen

Maak vanuit hier korte- en lange termijn doelen. Dit gaat je helpen bij het maken van beslissingen die ook echt goed voelen.

5. Ga na of je je doelen hebt nageleefd

Ga vervolgens structureel na of je naar je doelen geleefd hebt de afgelopen periode. Dit kan per maand of per week, waar jij je lekker bij voelt.

6. Maak een ‘’To-Do-List’’

Zet daarop alle dingen die je de komende tijd gedaan wilt hebben. Maak hierbij ook onderscheid tussen de dingen die prioriteit hebben en dingen die wel kunnen wachten. Door ze op papier te hebben hoef je ze in je hoofd niet meer te onthouden en dat geeft ruimte voor andere dingen. Vanuit daar kun je per week of dag telkens een paar van deze ‘do’s’ plannen.  

7. Schrijf aan het einde van je dag je successen op

Dit mag van alles zijn. Zo is voor mij een succes als ik mijn meditatie heb gedaan. Of als ik lief ben geweest voor mijn lichaam door mijn rug oefeningen drie keer te hebben gedaan. Als ik een uur aan mijn scriptie heb gezeten terwijl ik eigenlijk liever wat leukers was gaan doen, en zelfs het opschrijven van mijn successen is een succes. Dit zijn allemaal onderdelen van mijn levensdoelen. Op deze manier trigger je je mind om positief te zijn en je bezig te houden met alle dingen die je wel hebt gedaan in plaats van niet.

8. Ben dankbaar voor deze dag

Noem aan het eind van elke dag de 3 mooiste dingen die je die dag hebt ervaren of gedaan. Je gaat merken dat je een gevoel van dankbaarheid creëert voor al het mooie wat je gegeven is en wat je jezelf hebt gegeven.

9. Structuur is belangrijk

Verder blijft structuur in voeding, sporten en slaap natuurlijk ontzettend belangrijk. Plan hier vaste tijden en momenten voor en spreek ook met jezelf af om je hier aan te houden. Zeven dagen 7 uur slaap is velen malen gezonder dan 4 keer 5 en 3 keer 9.

Hopelijk hebben de tips je wat geïnspireerd en ben je geprikkeld om er zelf mee te gaan oefenen! Je mag altijd contact met me opnemen als je daar iets voor voelt, vind ik alleen maar leuk!

Liefs en een knuffel,

Maarten

volle maan 12 november 2019

door Maarten Snethlage

Reacties