leeuwenpoort 2019

De leeuwenpoort 2019: overvloed en alignment

Elk jaar vindt er op 8 augustus (8-8) de Leeuwenpoort plaats. Klinkt heel mysterieus, en dat is het ook wel een beetje. Althans, het is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt. Dus, wat is de Leeuwenpoort? En waar staat hij dit jaar voor? In dit blog wat toelichting over de kracht van en kans die de Leeuwenpoort 2019 ons biedt.

Wat is de leeuwenpoort

Elk jaar bewegen de zon, de aarde en de ster Sirius naar bepaalde punten in kosmos waarbij ze de Leeuwenpoort activeren. Het gaat om de periode tussen 26 juli en 12 augustus, waar de energie het sterkst is op 8 augustus. De uitlijning van de standen van de zon, de aarde en Sirius creëren een harmonieuze portal (kosmische opening) die materie en antimaterie met elkaar verbindt.

Het is een opening voor iedereen om zich te verbinden met het universum en het weten dat we één geheel zijn.

De energie die vrijkomt is vol met licht en liefde die onze spirituele ontwaking versterkt, en nieuwe inzichten en/of nieuw bewustzijn activeert. De naam Leeuwenpoort komt van het sterrenbeeld Leeuw, omdat de zon op dit moment in dit sterrenbeeld staat.

Leeuwenpoort 2019: overvloed en alignment

Tijdens een Leeuwenpoort 2019 staan grote topics – zoals relaties, werk, gezondheid – letterlijk in het licht en worden uitvergroot. Het is een uitnodiging om stil te staan en werkelijk te voelen waar je nu staat. En waar wil je staan? En bovenal, waar word je nu echt blij van? Zegt je hart volmondig ‘ja!’ op de dingen die je gaat doen komende periode? Ook mooi om terug te kijken naar vorige Leeuwenpoort en waar je toen stond.

Naast de invloed  van ster Sirius, die symbool staat voor de spirituele zon en voor overvloed, wordt deze specifieke Leeuwenpoort 2019 ook beïnvloed door Venus en Jupiter. Zij staan samen in een driehoek, een trine, en dat zorgt voor nog meer hoge frequenties, alignment en overvloed. Dit is een cadeautje van het universum aan ons, waardoor we nog meer in onze harten mogen landen. We mogen ook pure vreugde ervaren, recht vanuit ons hart en heerlijk surfen op deze energie. Laat al het licht en nieuwe, hoge energiefrequenties die naar de aarde komen maar binnen komen.

Dit is een cadeautje van het universum aan ons, waardoor we nog meer in onze harten kunnen landen.

Veel van ons ervaren de invloed van de maan en astrologische events zoals Leeuwenpoort in ons leven. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze korte cursus leer je wat de invloed hiervan op jou is en delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events.

Betekenis van getal 8

De Leeuwenpoort 2019 is op 8 augustus, dus 8-8. Leuk om even te kijken waar het getal 8 in de numerologie voor staat. Dit getal wordt geassocieerd met overvloed, power, hoger bewustzijn en ons oneindige bewustzijn dat onze stoffelijkheid overstijgt. Kijk maar eens, de 8 op zijn kant is een Lemniscaat dat symbool staat voor het eeuwige leven en wisselwerking van tegengestelde krachten.

Duwtje richting alignment

Tijdens deze energetische poort naar hoger bewustzijn, kunnen we duwtjes krijgen om ons back on track te brengen, terug in alignment. Dit kan over verschillende thema’s gaan, misschien wonden en oude pijn op hartsniveau. Weet dan dat deze wonden naar boven komen zodat jij ze kan helen. Belangrijk om je verantwoordelijkheid hierin te nemen dus, zeker vanwege deze krachtige energie. Die kan jou ondersteunen. Om zo je hartchakra te openen en te bewegen naar een hoger bewustzijn. De mensheid kan dat goed gebruiken.

Je hoeft er niks voor te doen om deze collectieve energie te ontvangen.

Tune in tijdens de leeuwenpoort

Het leuke van dit soort energie poorten is dat je er niks voor hoeft te doen om de energie te ontvangen. Het is collectieve energie en jij bent altijd onderdeel van het collectief. Of je het nou doorhebt of niet. Bij de meeste mensen gebeurt dit op een diep onbewust niveau. Dit kan je wel bewust maken, door in te tunen op jezelf, je energie en je hart tijdens deze leeuwenpoort 2019. Het is nu de perfecte tijd! Visualisaties, dromen of plotselinge inzichten ‘downloads’ kunnen naar je toe komen deze periode. Wanneer je kraakhelder iets droomt, dan heeft dat vaak een grotere betekenis. Je weet wat je te doen staat!

Bewust leven met de energie

Veel van ons ervaren de invloed van de planeten in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze besloten Facebook groep  delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events zoals Leeuwenpoort.

Meer lezen over bewustzijn?

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties