Mercury in Retrograde 2019 – Hoe deze energie in je voordeel werkt!

Drie tot vier keer per jaar gaat Mercury in Retrograde. In 2019 in maart, juli en november. Je vindt allerlei memes en grappen op Facebook en Instagram en wij merken dat mensen er zelfs een beetje ‘bang’ van zijn. Alsof alles misgaat door Mercury in Retrograde. Ik geloof dat de planeten de energie bepalen, maar dat jij kunt kiezen hoe je hiermee omgaat. Daarom deel ik in dit blog over de energie van deze periode en hoe je deze juist in je voordeel kunt gebruiken.

We hoeven niet bang te zijn voor Mercury in Retrograde

Veel mensen zijn bang voor Mercury in Retrograde. Dat komt vooral door de vele artikelen die je online leest over wat er allemaal mis kan gaan met technologie, reizen en in de communicatie wanneer de ze planeet in retrograde staat. Alhoewel ik geloof in astrologie en de energie van de planeten, wil ik er toch mijn perspectief op geven.

Astrologie geeft ons een update over de energie die eraan komt. Je kan jezelf hierop voorbereiden en de energie gebruiken op een positieve manier die jou helpt.

Daar ga ik het vandaag dan ook over hebben.

Ik geloof in de Law of Attraction. Dat wil zeggen dat ik geloof dat we in ons leven kunnen aantrekken wat wij willen! Wanneer we focussen op de angst dat dingen misgaan tijdens bepaalde astrologische events dan zal dit eerder gebeuren, dan wanneer je focust op het positieve. Daarom kies ik ervoor om juist op het positieve te focussen! Je hoort ook vaak dat je geen nieuwe dingen (zoals een nieuw product, relatie, samenwerking) moet beginnen tijdens deze periodes omdat dat toch niet goed kan gaan. Onzin zeggen ook Barbara Goldstein en Gabby Bernstein: Dingen opstarten kan gewoon en Mercury retrograde is juist een hele mooie tijd om dingen af te maken, om iets compleet te maken.

Wanneer is Mercury in Retrograde in 2019

Gedurende deze periodes staat Mercury in retrograde in 2019.

5 maart – 28 maart (in Vissen)
7 juli (in Leeuw) – 31 juli (in Kreeft)
31 oktober – 20 november (in Schorpioen)

Deze periodes kunnen we gebruiken om te overdenken welke kant we opgaan in het leven en of dit nog de richting is waar we naartoe willen. Het zijn periodes die ons helpen langzamer te gaan, down-time te nemen, en onszelf en anderen toestemming te geven om te voelen waar we staan en wat we nodig hebben.

Deze periodes hebben we JUIST heel erg nodig in ons leven. Het zijn de momenten voor review, reflectie en bezinning op dat wat we doen. Zonder Mercury in Retrograde zouden we maar door en door en door en doorgaan!

Mercury Retrograde juli 2019 – van Leeuw naar Kreeft

Elk jaar valt de Mercury in Retrograde in een specifiek element (aarde, water, lucht, vuur). Dit jaar is het element water. We zijn nu in een retrograde van Leeuw naar Kreeft. Van 31 oktober tot 20/21 november is er een Mercury in Retrograde in schorpioen. En die Retrograde van maart was in het teken vissen. Alledrie de watertekens dus.

Dit betekent dat een van de grootste lessen dit jaar is om te luisteren met compassie.

Astrologe Barbara Goldstein legt ons uit dat tijdens deze weken we kunnen leren om te luisteren en zaken ook vanuit het perspectief van de ander te kijken. Om te leren luisteren naar iemand die veel emoties heeft, en geen advies te willen geven, maar er gewoon te zijn. Zodat mensen (en jijzelf ook!) zich gehoord voelen. Dat is wat deze retrograde van je vraagt. Als je naar anderen kunt kijken en ziet dat zij emoties hebben, net zoals jij, dan kun jij misschien meer geduld opbrengen om te luisteren. Dat geeft de ruimte aan de emoties en de persoon om gezien en gehoord te worden, en zo los te laten. Het is ook een perfecte tijd om je emoties op te schrijven, en ze zo de ruimte te geven, accepteren en los te laten!

Tips om Mercury Retrograde als positief te ervaren!

1. Connect met oude hobby’s, passies of vrienden

Deze periodes zijn perfect om de draad weer op te pakken met hobby’s die je eerder had, of vrienden die je uit het oog verloren bent. Het zijn periodes waarin je helder kan reflecteren op het verleden en juist dingen weer nieuw leven in kan blazen!

2. Mediteren: geef je mind rust!

De neuroplasticiteit die onze gedachten bepalen en dus onze hersens en dus onze realiteit. Tijdens de retrograde kun je wat meer ontspannen, en minder blijven pushen. Het kan helpen om te mediteren, de natuur in de te gaan, een avondwandeling te doen. Een retrograde geeft je juist de TOESTEMMING om je rust te nemen. Als je dit doet, zul je merken dat de creativiteit meer kan flowen dan ooit! Wanneer je moe bent, geef daar dan gewoon aan toe. Een dutje kan je ook zoveel helpen.

3. Opruimen en loslaten

Tijdens deze weken kun je een moment nemen om je huis op te ruimen. Je kunt spullen die je niet meer nodig hebt weggeven, en letterlijk meer ruimte maken in je huis! Dat geeft ook meer ruimte in je hoofd en dus de rust die we nu juist zo nodig hebben. Het is ook een goede tijd om een lijst te maken van dingen die we graag willen loslaten zoals patronen, slechte eetgewoontes of bepaald gedrag!

4. Sta open voor veranderingen! 

Het kan zijn dat alles anders loopt dan je gepland had. We zijn al snel geneigd dit als negatief te zien. Maar geloof me: dat kan juist zo positief zijn! Als je openstaat voor de veranderingen, kan het best zo zijn dat het je juist HELPT dat dingen anders lopen. Bijvoorbeeld iemand die ineens niet kwam opdagen voor een afspraak, geeft mij dat extra uur wat ik nodig had om mijn werk af te maken! In plaats van dat ik boos ben op die persoon, ben ik die persoon nu dankbaar. Daardoor heb ik een blog af kunnen schrijven wat ik anders nooit af had gekregen! Lach erom als iets anders loopt dan gepland. Vraag je af wat het je oplevert! Waarom het eigenlijk een geluk bij een ongeluk is!

Geef jezelf toestemming om tijdens deze periodes geen grote beslissingen te nemen. En als je dat wel doet, geef jezelf dan de flexibiliteit om erop terug te komen wanneer Mercury weer in direct staat!

5. Check belangrijke documenten en data

Maak een back-up van je computer (gewoon voor de zekerheid). Bekijk of het mogelijk is om grote dingen die je koopt te retourneren. Just in case dat je van gedachten verandert. Lees documenten die je moet ondertekenen zoals een nieuw contract voor werk, extra door. Geen reden tot zorgen! Zeker niet wanneer je de beslissing al genomen had voor de retrograde. De energie helpt je nu juist om dingen compleet te maken. Wanneer je gaat reizen controleer de data van je ticket goed en ben bereid flexibel te zijn!

Allerbelangrijkste is om niet bang te zijn. Nu je dit allemaal weet kun je de energie juist gebruiken in je voordeel! Om uit te rusten, dat project op te pakken wat al jaren op de plank ligt of om weer in contact te komen met die ene vriend die je uit het oog bent verloren.

Bewust leven met astrologische energie

Veel van ons ervaren de invloed van de maan en andere planeten in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze besloten Facebook groep  delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events. Wil jij naar je patronen kijken en bewust worden hoe je deze kunt inzetten in jouw voordeel? Sluit je dan aan bij onze community Maandelijks Bewustzijn.

Meer over astrologie?

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties