nieuwe maan 2 juli 2019

Nieuwe maan 2 juli 2019

Het is weer nieuwe maan. De zon en maan komen tegelijkertijd op en gaan tegelijkertijd onder. Nieuwe maan staat voor een nieuw begin en is een goed moment om plannen te maken of om iets nieuws te beginnen.  Je intenties neerzetten van wat je wilt creëren in je leven, die je weer met de volgende volle maan kunt meegeven. Dit keer staat zij in waterteken Kreeft, samen met de totale zonsverduistering die plaats vindt deze nieuwe maan 2 juli 2019. Vandaag lees je alles wat je moet lezen met als kers op de taart onze gezellige rubriek Muziek bij de Maan.  Happy new moon!

 

Nieuwe maan 2 juli 2019

Met de zonsverduistering tijdens de nieuwe maan 2 juli 2019 ontstaat er een sterk aspect. Alle opties liggen open op tafel. We mogen nieuwe plannen en doelen smeden voor de toekomst en vertrouwen op onszelf. Oude gewoontes en patronen mogen we vervangen voor nieuwe gewoontes die ons verder helpen. De nieuwe doelen die we tijdens deze nieuwe maan stellen, kunnen we tijdens de volle maan 16 juli afronden en oogsten.

Je mag helemaal jezelf zijn, ook met je gekke kanten.

Inzicht 1: Doe iets nieuws

De zon staat in een sextiel met Uranus en dat betekent dat we leuke verrassingen kunnen verwachten of organiseren. Het is tijd voor vernieuwing en iets leuks doen wat je nog nooit gedaan hebt. We voelen ons vrij en daar mogen we op mee golven. Ook kunnen we door communicatie met anderen zelfbewuster worden of inzichten opdoen die ons verder helpen. Je creativiteit kan worden gestimuleerd, ga hier dus lekker mee aan de slag als dit goed voelt. Je mag jezelf compleet uiten, ook de gekke kanten van je persoonlijkheid.

We kunnen concrete resultaten zien van dromen of spirituele beoefening,

Inzicht 2: Praktisch dromen

Strenge planeet Saturnus en dromerige planeet Uranus lopen deze nieuwe maan hand in hand samen. En dat zorgt voor een bijzondere energie. We kunnen nu concrete resultaten gaan zien van dromen of spirituele beoefeningen. We ervaren dat onze dromen waarheid kunnen worden als we hard werken en een realistische blik hebben op de werkelijkheid. Met dit aspect voelen we onze eigen grenzen en beperkingen goed aan, maar gaan we optimisch mee om. Geduld en zelfdiscipline staan hierbij hoog in het vaandel.  Mooi om tijdens deze nieuwe maan een concreet ding te doen om dichterbij je droom te komen

Hoe kan jij jouw zachtheid uiten op jouw eigen manier?

Inzicht 3: Lieve woorden

Met de collectieve North Node in Kreeft een de zon en maan in Kreeft mogen we allemaal meer aandacht besteden aan Kreeft eigenschappen. Oftewel meer de zachte, liefdevolle, rustige kanten van onszelf de ruimte geven in deze masculiene maatschappij. We mogen lieve woorden spreken, naar onszelf en naar anderen. Hoe kan jij hier aan bijdragen? Hoe kan jij jouw zachtheid uiten op jouw eigen manier? Daar mag je mee bezig gaan. We mogen oude ideeën achter ons laten en ons voorbereiden op vernieuwing.

And thank you world
We always knew that we’d be free somehow

Muziek bij de maan

  • Fia – Time for Greatness
  • Lady Gaga – Born This Way
  • The Wiz –  Brand New Day

Bewust leven met de maan

Veel van ons ervaren de invloed van de maan in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze besloten Facebook groep  delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events.

Meer over de maan?

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties