nieuwe maan 27 oktober 2019

Nieuwe maan 27 oktober 2019 

De nieuwe maan 27 oktober 2019 staat in Schorpioen.  De zon en maan komen tegelijkertijd op en gaan tegelijkertijd onder. Nieuwe maan staat voor een nieuw begin en is een goed moment om plannen te maken of om iets nieuws te beginnen. Je intenties neerzetten van wat je wilt creëren in je leven, die je weer met de volgende volle maan kunt meegeven. Met deze nieuwe maan in krachtig waterteken Schorpioen, kunnen we diep duiken en wakker geschud worden. Transformatie, kracht en verandering staan centraal. 

Happy new moon!

 

Nieuwe maan 27 oktober 2019 

Deze nieuwe maan 27 oktober 2019 staat in mysterieus waterteken Schorpioen. Schorpioen is een van de krachtigste tekens van de dierenriem en staat voor eindes, begin en transformatie of wedergeboorte. Vandaar ook het duistere randje aan deze nieuwe maan. We mogen deze nieuwe maan ons canvas schoonvegen en helemaal fris opnieuw beginnen. Toepasselijk bij natuurfeest Samhain, het keltische nieuwjaar een paar dagen later op 31 oktober. 

We krijgen tijdens deze nieuwe maan de kans om onszelf te transformeren.

Inzicht 1: Word wakker

We mogen ons bewust worden van gedragspatronen die onszelf in de weg zitten. En ja we hebben die allemaal wel. Tijd om jezelf wakker te schudden. Dat is lastig als je onbewuste slechte gewoonten hebt, maar zodra je ziet hoe je jezelf saboteert, is het tijd voor verandering. Ook mooi om dan eens diep te duiken in jezelf en je af te vragen waarom je dat doet: gun je het jezelf niet, wil je jezelf klein houden? Om zo uiteindelijk jezelf te transformeren, ook al is het ongemakkelijk of lastig. We krijgen deze nieuwe maan 27 oktober 2019 de kans om onszelf te transformeren. 

We hoeven niet meer in volledige bloei te staan.

Inzicht 2: Wedergeboorte

De Zon, Maan, Mercurius en Venus staan alle vier in Schorpioen. Daarbij gaat Mercurius in retrograde van 31 oktober tot 20 november, maar wees niet bang. Hoewel Mercurius geen persoon zou zijn die vaak stil staat en rust neemt, is dit juist een krachtige periode. Met zes weken Mercurius in Schorpioen mogen we de energie voor ons laten werken door diep naar binnen te keren, diepe introspectie door meditatie, schrijven of in de natuur zijn. Misschien mag je afscheid nemen van oude delen of pijn in jezelf. Dat past ook goed bij het ritme van de natuur, de blaadjes die van de bomen vallen. We hoeven niet meer in volledige bloei te staan. 

Vanuit stilte ontstaat er ruimte om echt te kunnen luisteren naar jezelf.

Inzicht 3: Weet wanneer je mag stoppen

Voel jij regelmatig je in je innerlijke levenskracht? Je mag kijken of je jouw dagelijks leven op zo’n manier inricht dat het je op dieper niveau voldoening geeft. In plaats van allemaal dingen doen die je leegzuigen en doelloos meegaan met de snelle maatschappij. Voel je vaak je energie verdwijnen, dan mag je kijken waarom. Dit komt niet zomaar ergens vandaan. Constant multitasken zuigt ook je energie leeg. 

Alles wat ons niet dient, daar mogen we een duidelijke stop tegen zeggen. Deze nieuwe maan 27 oktober 2019 serieus moment voor verandering. Ga mee met deze energie door jezelf een paar momenten van stilte te geven elke dag. Vanuit die stilte is er een ruimte om echt te luisteren naar jezelf. We mogen nu van binnen naar buiten werken en niet andersom. Juist tijdens het ervaren van haast, spanning en stress, dan zijn zulke stiltemomenten meer dan welkom. 

Durf door het vuur te gaan en weet dat je er als nieuw mens uitkomt.

Inzicht 4: Een doorbraak

Met al deze transformatieve energie kan er een doorbraak komen. Zowel in ons persoonlijke leven als op collectief niveau. Misschien maak je een grote verandering die je niet zag aankomen. Je mag hierin meegaan en je angsten en weerstand loslaten. Ja soms is verandering moeilijk en daar kan pijn en ongemak bij komen kijken. Weet dan dat dit groeipijn is. Durf door het vuur te gaan en weet dat je de aan de andere kant als een nieuw mens uitkomt. Zoals een fenix die kan herrijzen, mogen wij transformeren. 

 

Wil je meer leren over Maanstanden?

Veel van ons voelen de invloed van nieuwe of volle maan., We slapen minder goed, zijn onrustiger of hebben juist meer energie. In deze mini cursus: BEWUST van maanstanden  kom je erachter wat de invloed van de maan op jou is. Je vindt er o.a. ook een speciale nieuwe maan meditatie!

Meer over de maan? 

Boeken over de maan 

  • Leven met de maan – Yasmin Boland
  • Wijzen naar de maan – Jan Geurtz
  •  

    Kiara Louis

    door Kiara Louis

    Reacties