nieuwe maan 3 juni 2019

Nieuwe maan 3 juni 2019 in tweelingen

Het is weer nieuwe maan. De zon en maan komen tegelijkertijd op en gaan tegelijkertijd onder. Nieuwe maan staat voor een nieuw begin en is een goed moment om plannen te maken of om iets nieuws te beginnen.  Je intenties neerzetten van wat je wilt creëren in je leven, die je weer met de volgende volle maan kunt meegeven. Dit keer staat zij in de intellectuele, flexibele Tweelingen. De nieuwe maan 3 juni 2019 draait om woorden en wat voor kracht zij kunnen hebben. In dit blogje lees je alles wat je moet weten en weer zoals gewoonlijk onze leuke rubriek: muziek bij de maan.  

 

Nieuwe maan 3 juni 2019 in Tweelingen

Tweelingen wordt geregeerd door planeet Mercurius en is het meest communicatieve teken van de dierenriem. Deze nieuwe maan is perfect om hierop in te zoomen.  Het is een vrij rustige maan, geen belangrijke aspecten tussen de planeten, dus we kunnen volop focussen op de Tweelingen energie. We praten immers de hele dag door, maar wat zeggen we allemaal? De kracht van woorden kan sterker zijn dan je door hebt. Stel dat alles wat je zegt een intentie is, zet jij dan de intentie neer die je wilt neerzetten?

Als al jouw worden de realiteit vormen, schets je dan je ideale realiteit?

Goed om voor jezelf na te denken. Misschien heb je zin om eens een boek te lezen of nieuwe woorden te leren, of voel je dat het tijd is om dingen die je vaak zegt te vervangen. Wie weet gebruik je veel negatieve zinnen zoals ‘Ik kan dit niet’ ‘Ik weet dit niet’ of ‘Ik heb geen zin’. Dan is deze nieuwe maan de perfecte tijd om frisse wind te blazen in je standaardzinnen en opmerkingen, zodat ze meer bij jouw intentie van leven aansluiten. Ook is het een fijne tijd voor nieuwe ideeën, nieuwe vriendschappen of nieuwe avonturen.

Inzicht 1: Je mag spelen

Tweelingen is het meest speelse teken, ze leert ons dat we ons innerlijke kind mogen uiten en dat het leven ook best wel luchtig mag zijn zo nu en dan. Fijn voor aarde- en watertekens om meer los te laten. Deze nieuwe maan mag je dan ook iets doen wat jou herinnert aan spelen en speels zijn. Misschien heb je wel zin om een echt spelletje te spelen of om gewoon gek te dansen als een kindje die het niks uitmaakt wat anderen vinden. Heb je een voorwerp wat je doet denken aan speels zijn, bijvoorbeeld een knuffel van vroeger, dan mag je die er ook bij pakken deze nieuwe maan.

Je mag gewoon zorgeloos dansen als een kindje dat niet kijkt naar de mening van anderen.

Inzicht 2: Wees je bewust van contrast

Met de zon, maan en Mercurius in Tweelingen kunnen we goed kijken naar contrast en dualiteit in ons leven. Vaak zien we dingen als goed of niet goed of als fijn of niet fijn. Wat nou als we deze dualiteit kunnen ontstijgen? Door erboven te staan en te voelen dat we niet altijd deze oordelen hoeven hebben. Dit kun je oefenen door bijvoorbeeld te mediteren en objectief te kijken naar een situatie, of door een situatie op papier uit te schrijven met de goede en slechte kanten en dan te beseffen dat er nog meer is dan dat contrast. Leuk om hier voor jezelf op een speelse manier mee aan de slag te gaan deze nieuwe maan. Mocht dit resoneren met je, dan kun je tijdens de nieuwe maan de intentie zetten om dualiteit te omarmen.

Deze nieuwe maan is le moment suprême voor manifestatie.

Inzicht 3: Tijd voor manifestatie

Saturnus en Pluto maken een trine met Venus. Het is een perfecte tijd om dingen te manifesteren, bijvoorbeeld geld. Denk hierbij goed aan de woorden en je mindset die jouw realiteit creëren. Deze nieuwe maan is een goede tijd om je manifestaties te vernieuwen en verfrissen. Vind je manifesteren nog een beetje lastig of vaag? Dan is het fijn om de blog manifesteren kun je leren te lezen. Als je veel bezig bent hiermee is de nieuwe maan 3 juni 2019 echt le moment suprême. Je kunt dan bijvoorbeeld een ritueel opzetten met kaarsen en edelstenen waar jij je fijn bij voelt en een mooie brief schrijven van een gedetailleerde omschrijving van jouw manifestatie.

Muziek bij de nieuwe maan 3 juni 2019 

  • Anderson Paak ft. Q-Tip – Cheers
  • Billie Eilish – come out and play
  • Tash Sultana – Free Mind

Bewust leven met de maan

Veel van ons ervaren de invloed van de maan in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze besloten Facebook groep  delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events.

Meer lezen over de maan?


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tags maan en nieuwe maan

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties