nieuwe maan 30 augustus 2019

Nieuwe maan 30 augustus 2019 

De nieuwe maan 30 augustus 2019 staat in Maagd.  De zon en maan komen tegelijkertijd op en gaan tegelijkertijd onder. Nieuwe maan staat voor een nieuw begin en is een goed moment om plannen te maken of om iets nieuws te beginnen.  Je intenties neerzetten van wat je wilt creëren in je leven, die je weer met de volgende volle maan kunt meegeven. Er is veel gegronde, praktische Maagd energie met vijf planeten in aardeteken Maagd. Vandaag kom je alles te weten over de energie van dit moment en hoe je daarmee omgaat.

Happy new moon! 

 

Nieuwe maan 30 augustus 2019 

Met zeven planeten in aarde – en fluïde tekens, zitten we in een veranderlijke periode. Wees flexibel en sta open voor aanpassing of veranderingen. Deze periode draait niet om verandering in de vorm van haastige beslissingen, maar steen voor steen de fundatie van jouw leven (her) opbouwen. Na het Leeuw seizoen vol feesten, uitbundigheid en plezier is het nu tijd om weer aan de slag te gaan met werk of studie en alles op orde te krijgen. Sinds het Maagd seizoen begon 23 augustus, was ik ook druk bezig met schoonmaken, opruimen en planningen. Het gaat dus om fysieke, praktische manieren om je leven zo slim mogelijk in te richten. Want dingen zo goed mogelijk doen, daar is Maagd dól op. 

Deze periode draait om steen voor steen de fundatie van jouw leven (her) opbouwen.

Inzicht 1: Tijd voor diepe reiniging

Tijdens de nieuwe maan 30 augustus 2019 het tijd voor diepe reiniging, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Maagd houdt van puurheid, reinheid en precisie. Duik je kasten in en vraag jezelf af: heb ik deze kleding nog nodig? Passen deze spullen bij me? Zo niet, dan kan je het weggeven of verkopen. Duik ook diep naar binnen en stel jezelf de vraag: welke concrete acties en daden dienen mij? En wat mag ik loslaten? We bewegen al naar de herfst toe en hebben een deel van het jaar erop zitten. Goed om de balans weer op te maken. Detox je leven van alles wat je niet meer dient. Ga je heen waar je heen wilt gaan? 

Detox je leven van alles wat je niet meer dient.

Inzicht 2: Waar voed je jezelf mee? 

Mercurius is onder andere de planeet van communicatie en regeert over Maagd, dus Mercurius in Maagd is helemaal thuis. Je mag bij jezelf nagaan: waar voed ik mezelf mee? Sluit mijn dieet aan bij mijn hoogste potentieel? Met dieet bedoel ik zeker voedsel maar ook social media, boeken en gesprekken. Kijk wat tot je neemt, maar ook wat je uit. Wat zeg, denk en schrijf je allemaal? We mogen tijdens deze nieuwe maan 30 augustus 2019 onze denkpatronen evalueren en zuiveren. Door zelfbewust te zijn en indien nodig zelfkritisch, kan je puurder en zuiverder worden in je gedachten. Wat zeg je en met welke intentie? Maak de nodige precieze verandering. 

Inzicht 3: Fysieke heling 

Na diepe reiniging is het tijd voor heling. Naast een kritische blik op je dieet, is deze nieuwe maan ook geschikt voor fysieke heling. Werk je met reiki bijvoorbeeld? Geef jezelf of trakteer jezelf op een sessie. Een uitgebreide yogasessie of (zelf)massage is ook helemaal goed. Voel wat je lichaam nodig heeft en zo kan je jezelf de heling geven die je verdient. Maagd houdt ervan hard te werken, maar daarbij is het belangrijk om te weten dat je lichaam het voertuig is, dus die moet je ook zeker goed verzorgen. Waarschijnlijk weet je wel waar je van opknapt, doe dat jezelf lekker cadeau. 

Laat de puzzelstukken van je leven in elkaar vallen.

Inzicht 4: Puzzelstukken vallen in elkaar 

Er is een grand trine met alleen aardetekens deze nieuwe maan 30 augustus 2019. Een grand trine staat bekend als een boost, het kan meer flow geven in je leven. Dit is een goede tijd om puzzelstukken in elkaar te schuiven of te laten vallen. Gekke toevalligheden zijn hierbij duidelijke signalen dat je op het goede pad zit. Probeer alles niet te intens te controleren. Misschien werk je aan verschillende projecten of taken en kan je een manier vinden om dit in alignment te brengen op een praktische manier. Niet dromen maar doen, het is tijd voor bedachtzame actie. 

Bewust leven met de maan 

Veel van ons ervaren de invloed van de maan in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze besloten Facebook groep  delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events.

Meer over de maan? 

 

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties