nieuwe maan 31 juli 2019

Nieuwe maan 31 juli 2019 in Leeuw

31 juli staat de nieuwe maan in leeuw. De zon en maan komen tegelijkertijd op en gaan tegelijkertijd onder. Nieuwe maan staat voor een nieuw begin en is een goed moment om plannen te maken of om iets nieuws te beginnen.  Je intenties neerzetten van wat je wilt creëren in je leven, die je weer met de volgende volle maan kunt meegeven. De nieuwe maan staat samen met drie planeten in het trotse vuurteken Leeuw. Vandaag kom je alles te weten over de energie van dit moment en hoe je daarmee omgaat.  Happy new moon!

 

Nieuwe maan 31 juli 2019

Woensdag 31 juli staat de nieuwe maan in vuurteken Leeuw, een mooie binnenkomer van het Leeuw seizoen. Daarbij staat Mercurius bijna weer direct. We hebben onze lessen gekregen en misschien al wel geïmplementeerd. Deze nieuwe maan staan de zon, maan, Venus en Mars allemaal in Leeuw. We kunnen dus veel Leeuw energie voelen bij onszelf en anderen. Leeuw staat soms bekend om zijn arrogantie en trots, maar draait vooral om het hart en de energie van ons hart. Het vuur wat in ons hart zich bevindt, een innerlijk vuur dat altijd blijft branden. Loyaliteit, kracht, vuur, expressie zijn allemaal thema’s die hier bij passen. 

What if I fall… but what if you will fly?

Inzicht 1: Kinderlijk enthousiasme

Leeuw is binnen de astrologie een speels, kinderlijk teken. Hij regeert over het Vijfde Huis: het Huis van Kinderen, Creativiteit en Plezier. Leuk om binnen jezelf dat nieuwsgierige kindje te vinden, die alles als een avontuur ziet en nooit bang is. Zo heb ik zelf laatst door Stockholm gereden op een longboard. Best spannend, wie weet val je wel (wat ik desalniettemin uiteindelijk ook deed). Maar ik besloot mijn kinderlijke bril op te zetten en gewoon te gaan, zonder bang te zijn om te vallen. Een mooie metafoor: doe gewoon waar je zin in hebt en laat je angsten gaan, je kan altijd vallen, maar wat als je vliegt? 

Inzicht 2: Voel de liefde om je heen 

In de energie van liefde accepteer je de ander. Je geeft de ander de vrijheid om compleet zichzelf te zijn en weet dat dit precies goed is. Gun anderen om je heen om compleet henzelf te zijn en gun dit jezelf ook. Ook als je vindt dat de ander gekke eigenschappen heeft of dingen doet die je niet leuk vindt. Met de invloed van Uranus kunnen hier wat spanning of onverwachtheden ontstaan. Mooi om eens na te gaan bij jezelf in complete eerlijkheid: speelt mijn ego nou gewoon op of ben ik echt diep in mijn hart gekwetst? Negen van de tien keer is het de eerste. Open je hart en wees warm en vrijgevig, daar is de Leeuw dol op. 

Gun jezelf en de ander om compleet zichzelf te zijn.

Inzicht 3: Ga diep in je geest 

Intense planeet Pluto staat tegenover Mercurius. Dit geeft de kans om diep te graven in je eigen geest, onderzoek je eigen gedachten eens. Kijk eerlijk naar jezelf: heb je je de afgelopen tijd vriendelijk gedragen en aardige woorden gesproken? Misschien zit er wat opgekropte frustratie of oude emoties. Die mag je nu loslaten. Je gedachten onderzoeken gaat gemakkelijker met deze methode van Byron Katie. En voel je dat je een vol hoofd hebt, dan is dagelijks journallen erg fijn om je al die gedachten eruit te schrijven. Hoe eerlijker je bent, hoe sneller je tot de kern komt van gedachten of gevoelens. 

Voor alles is een tijd en een manier.

Inzicht 4: Weet dat er een manier is 

Met de zon en maan in Leeuw trine Jupiter in Boogschutter gaat er een gelukskanon af. Heerlijk om op die geluksgolven mee te varen, door te voelen dat jij plezier en geluk mag hebben. Deel dit dan vooral met anderen, maar deel ook in alle eerlijkheid je minderen kanten. Door de dingen waar je mee zit te delen, kan er al heel wat van je schouders afvallen. Misschien denk je dat je onoplosbare problemen hebt, dan mag je vertrouwen dat er een weg is en een manier. Een fijne uitspraak: voor alles is een tijd en een manier. 

Bron: Barbara Goldsmith 

Muziek bij de maan

  • Ady Suleiman – Been Thru
  • Crystal Fighters – Love Is All I Got
  • Fia – Forever a Child

Bewust leven met de maan 

Veel van ons ervaren de invloed van de maan in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze besloten Facebook groep  delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events.

Meer over de maan? 

 

 

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties