nieuwe maan 4 mei 2019

Nieuwe maan 4 mei 2019 

Het is weer nieuwe maan. De zon en maan komen tegelijkertijd op en gaan tegelijkertijd onder. Nieuwe maan staat voor een nieuw begin en is een goed moment om plannen te maken of om iets nieuws te beginnen.  Je intenties neerzetten van wat je wilt creëren in je leven, die je weer met de volgende volle maan kunt meegeven. Deze nieuwe maan 4 mei 2019  staat zij in het aardeteken dat dol is op de zintuigen: Stier. Zij wordt beïnvloed door Uranus en Saturnus. In dit blogje lees je alles wat je moet weten plus toepasselijke muziek bij deze maan.  

 

De nieuwe maan 4 mei 2019

Deze nieuwe maan geeft ons de moed om actie te ondernemen. We mogen onze dromen en doelen realiteit maken en voelen dat we de passie en visie hebben om dit te laten lukken. Het inspireert ons om onze intuïtie te volgen en die enge sprong in het diepe te maken. Tegelijkertijd ging de planeet van karma Saturnus 30 april retrograde, wat ons de gevolgen van onze acties laat zien, al dan positief of negatief. Het moedigt ons aan om verantwoordelijkheid en eigenaarschap te nemen over ons leven.

Tegelijkertijd is Pluto 24 april retrograde gegaan, waarbij we mogen reflecteren hoe controle en macht een rol spelen in ons leven en onze relaties. Als klapper op de vuurpijl is staat Jupiter ook al sinds 10 april retrograde, waarbij we onze waarheid en spirituele groei mogen reflecteren. Al met al geen makkelijke energie. Ook karmische processen kunnen eindigen of duidelijk worden. Gelukkig kunnen we met de aardse energie van Stier de stabiliteit in onszelf proberen te bewaren. We delen drie inzichten.

Inzicht 1: Geef een boost aan liefde, geld en schoonheid in je leven

De nieuwe maan 4 mei 2019 staat in Stier. Aardeteken Stier is dol op de zintuigen en zintuigelijke ervaringen. Smaak, aanraking en schoonheid zijn erg belangrijk voor dit teken. Dit komt omdat Stier geregeerd wordt door planeet Venus. Er wordt licht geschenen op alles wat schoonheid bevat deze maan. Ook liefde en geld vallen onder de invloed van Venus. Dus deze volle maan is een perfecte gelegenheid om deze gebieden van je leven een boost te geven. 

Vooral omdat de zon en de maan erg dichtbij Uranus staan. Deze combinatie geeft een fijne energie voor creatieve, nieuwe ideeën op vlak van geld, liefde en schoonheid. Misschien kom je met een briljant idee om nieuwe inkomsten te genereren of heb je een leuk, spontaan idee om je vriendschappen te verdiepen. Ook inspiratie om te schrijven of bijzondere gesprekken te voeren kan naar ons toe komen. We hebben een prachtige balans van aarde en vuur, hierdoor kunnen we ons vurig enthousiasme en inspiratie bewust inzetten om dit in de praktijk te brengen. Je mag deze energieën in je leven samenbrengen. 

Stier moedigt ons aan om schoonheid te vangen in alles wat we zien. 

Inzicht 2: Vertrouw op je onzichtbare zintuigen 

Naast de zon en maan staat de onverwachte planeet Uranus ook in aardeteken Stier deze nieuwe maan 4 mei 2019. Zoals we al noemden staat Stier voor de zintuigen, maar het stopt niet bij de klassieke vijf zintuigen. De energie van Stier wil ons ook bewust maken van onze zintuigen die niet meteen zichtbaar zijn, of niet meteen logisch. Wat dacht je van je zintuig van intuïtie, dat je meteen voelt wat klopt? Of van het zintuig van synchroniciteit, aan iemand denken en meteen een appje of mailtje krijgen van diegene? Dat is ook een zintuig, niet iets wat je meteen begrijpt met je geest. We mogen onze intuïtieve en emotionele zintuigen gaan ontdekken. Zo kunnen we meer in balans komen.

Hak meteen knopen door als je intuïtief een duidelijke ja of nee voelt.

We worden wakker geschud om deze zintuigen te gaan gebruiken en vertrouwen. Deze nieuwe maan is een mooie kans om in te tunen op je intuïtie en wat dit je wilt vertellen. Vooral de plotselinge, op-het-eerste-gezicht ingevingen mogen we gaan vertrouwen. Niet eindeloos gaan analyseren, maar meteen knopen doorhakken als een duidelijke ja of nee voelt. Dat is waar Uranus je bij helpt en kans ons tijd en energie besparen. 

Inzicht 3: Laat je stem liefdevol horen 

Stier draait om de keel, de stem en je stem laten horen. Tijdens deze nieuwe maan 4 mei 2019 staat Venus in Ram square Saturnus.  Ram wilt graag zijn stem laten horen om het vervolgens op zijn eigen manier te doen. Hij is niet altijd even tactvol en kan mensen kwetsen met zijn snelle woorden.  In combinatie met Saturnus mogen we nadenken: ben ik nu vriendelijk en aardig als ik voor mijzelf opkom? Of doe ik dit vanuit een boze, niet liefdevolle plek? 

Wees bewust van de obstakels in je leven en hoe je hiermee omgaat.

Let dus goed op hoe je dingen communiceert en hoe dit voor de ander overkomt. Ja, je mag jezelf laten horen, maar doe dit wel op een liefdevolle, zachte manier en denk aan de ander. Een handige tip hierbij is proberen om drie tellen te wachten voordat je iets zegt. Wees bewust van de obstakels die je tegenkomt in je leven en hoe je daarmee omgaat. Je kan irritatie ervaren, dit is een les in hoe je hier mee om kan gaan. Probeer geduldig en vriendelijk te blijven naar jezelf en anderen. Ook als er onverwachte frustraties of conflicten ontstaan.

Muziek bij de maan  

  • Mahalia – Proud of Me
  • Birdy – Words
  • Labrinth, Emeli Sandé – Beneath your beautiful

Bron: Barbara Goldsmith, Astrology King

Happy new moon! 

Bewust leven met de maan

Veel van ons ervaren de invloed van de maan in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze besloten Facebook groep  delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events.

Meer lezen over de maan?

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties