nieuwe maan 5 april 2019

Nieuwe maan 5 april 2019 

Het is weer nieuwe maan. De zon en maan komen tegelijkertijd op en gaan tegelijkertijd onder. Nieuwe maan staat voor een nieuw begin en is een goed moment om plannen te maken of om iets nieuws te beginnen.  Je intenties neerzetten van wat je wilt creëren in je leven, die je weer met de volgende volle maan kunt meegeven. Dit keer staat zij in eerste teken van de dierenriem: Ram. Het astrologische jaar is geopend en we gaan er voor de volle honderd procent in. De nieuwe maan 5 april 2019 wordt beïnvloed door Pluto en Saturnus in hardwerkende Steenbok. In dit blogje lees je alles wat je moet weten, delen we een oefening en een leuke nieuwe rubriek: muziek bij de maan.  

 

Nieuwe maan 5 april 2019

De zon en maan staan samen in Ram, in een negentig graden hoek met Pluto en Saturnus in Steenbok. Dit geeft een energie van in actie komen en grenzen verleggen. Een bijzondere combinatie, want Ram en Steenbok verschillen erg van energie. Toch kan je fijn meeliften op deze planeten. De ambitieuze energie van Steenbok komt goed tot zijn recht bij de actieve, gepassioneerde Ram energie. Let’s move mountains. 

Inzicht 1: Je mag jezelf op een zetten 

Door de Steenbok energie gaan we proberen door autoriteit heen te breken. Je mag jouw eigen kracht opnieuw claimen.  Ook mag je jezelf compleet op de eerste plek zetten, ook als dat wat egocentrisch voelt.  Je zegt wat belangrijk is voor jou en doet dat, ook als je mensen wat teleurstelt hiermee. Dit is een gaan-gaan-gaan energie, die zich naar buiten toe manifesteert. Kies dus duidelijk voor jezelf.

Inzicht 2: Bepalen waar je voor gaat en GA 

We hebben dus het gevoel: yes, we gaan ervoor. Dit gevoel had ik zelf al tijdens de volle maan in Weegschaal. Toen voelde ik: I am ready. Heel mooi, maar waar ben je precies zo klaar voor? Waar wil je voor gaan? Deze vraag staat centraal tijdens de nieuwe maan 5 april 2019. Waar wil je van los breken? Wat gaf je veiligheid en comfort, maar dient je misschien niet meer? Voel het ongemak, laat het er zijn en werk hier doorheen als dat goed voelt.

De square energie die nu heerst, creëert pioniers. Mensen die zeggen: ja ik vind het eng, maar ik doe het toch. Misschien ga je in jezelf of in de wereld op een reis die je de ruimte geeft te zijn wie je bent. De afgelopen volle manen mochten we oude, belemmerende patronen loslaten. Dat deden zodat we nu ruimte hebben om te voelen waar we voor willen gaat. Om vervolgens dat ook te DOEN, ook al vind je het super spannend. 

Inzicht 3: Wees zacht en liefdevol naar jezelf

De krachtige, naar buiten gerichte Ram-Steenbok energie wordt uitgebalanceerd door Mercurius, Venus en Neptunes. Deze drie planeten staan in het gevoelige waterteken Vissen. Zij moedigen je aan om je intuïtie te blijven vertrouwen, om zacht te zijn en je creativiteit te uiten. Een energie die meer naar binnen gericht is en zachter is. 

Probeer een balans te vinden in je energie naar binnen en naar buiten richten. Tussen de vurige Ram en gevoelige Vissen energie. Een oog naar binnen gericht, een oog naar buiten. Deze maand kan tot een doorbraak leiden, waarbij je zacht en liefdevol met jezelf mag blijven omgaan, ook al voel je die go-go-go energie door je lijf gieren. Kom je op je pad veel dichte deuren tegen, dan mag je eventjes een zijpaadje in slaan en terugkomen op je grotere pad met een nieuwe blik en een creatief perspectief. 

Bron: Barbara Goldsmith

Oefening nieuwe maan 5 april 2019

Graag delen we ook nog een leuke oefening met jullie voor deze volle maan. Deze oefening past goed bij de mooie blog: wees lief voor jezelf door streng te zijn. De energie van deze nieuwe maan kan je goed voelen en toepassen met deze oefening. Deel vooral je ervaring als je deze oefening hebt gedaan in onze community Bewust van de maanstanden, dat vinden we alleen maar leuk.

 1. Je mag naar binnen keren. Adem twee minuten met aandacht. 
 2. Mocht je het fijn vinden, dan mag je ademen naar je kracht. Visualiseer dit zoals je zelf fijn vindt, bijvoorbeeld als een gele lichtbron. 
 3. Als het goed voelt, mag je deze energie om je heen gaan verspreiden. Je kan voor je zien dat er om je heen ook een geel licht is. Of een andere kleur, wat fijn voelt.
 4. Nu mag je goed voelen bij jezelf: wat vind je spannend, wat vind je eng, maar wel super leuk en fijn? Misschien doe je het niet, omdat het egocentrisch voelt of je het jezelf niet gunt. 
 5. Langzaamaan mogen je ogen weer open. Kom terug naar de plek waar je bent. 
 6. Pak nu een papier en schrijf op wat je fijn vindt om te doen, waarom je het niet doet en spannend vindt, maar waarom je het wél verdient. 
 7. Bekijk in je agenda de komende weken en prik een datum dat je het gaat doen. Dit is een cadeautje aan jezelf. 
 8. Mocht je het spannend vinden, wees dan lief en zacht voor jezelf. Je kan ook je innerlijke kind voor je zien en haar vertellen dat alles oké is en dat ze veilig is. 

Muziek bij de nieuwe maan

Ja, dit is een nieuw rubriekje. We delen nummers die je kan luisteren speciaal bij deze nieuwe maan 5 april 2019. Hoe leuk om muziek te tippen die perfect bij de nieuwe maan energie past? Om nog meer in de nieuwe maan vibes te komen. Heerlijk toch? 

 • Lianne La Havas – Unstoppable 
 • Zak Abel – Flow
 • Nina Simone – Feeling Good

Happy new moon! 

Meer lezen over de maan?


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tags Astrologie, nieuwe maan en Ram

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties