nieuwe maan 5 januari

Nieuwe maan 6 januari 2019 Steenbok

Het is weer nieuwe maan. De zon en maan komen tegelijkertijd op en gaan tegelijkertijd onder. Nieuwe maan staat voor een nieuw begin en is een goed moment om plannen te maken of om iets nieuws te beginnen. Je intenties neerzetten van wat je wilt creëren in je leven, die je weer met de volgende volle maan kunt meegeven. Dit keer staat zij in Steenbok. De nieuwe maan 6 januari heeft een positieve energie door de invloed van Neptunus.  

Zonsverduistering 

De nieuwe maan 6 januari 2019 wordt versterkt door een solar eclipse, oftewel: een zonsverduistering. Deze is sterker dan een gewone maan, omdat de maan de zon verduistert. Een nieuwe maan energie blijft voor vier weken, terwijl de energie van een zonsverduistering wel tot zes maanden invloed kan hebben. Belangrijk om even in je achterhoofd te houden.

Doordat de zon in een lijn staan met de aarde en de maan, kunnen veel dingen zichtbaar worden. Alle mogelijkheden komen op tafel te liggen. Jij mag de kartrekker zijn van je eigen toekomst en mag op de voorgrond staan. Het is een goede tijd om oude gewoontes en gedrag te reflecteren, zodat je nieuwe manieren kan zoeken om verder te komen. Zet je doelen op papier, dit is precies de juiste tijd.

Inzicht 1: Start artistieke projecten

Tijdens de nieuwe maan 6 januari 2019 hangt er een poëtische, harmonieuze sfeer. Ook staan goede doelen, vriendelijkheid, idealisme en hoop op de voorgrond. We zijn lichtelijk sober en wispelturig en misschien pretentieus. Door de invloed van ster Vega kunnen artistieke talenten zoals muziek en acteren versterkt worden. Zweven er veel creatieve ideeën in je hoofd, dan is het nu de tijd om die te gaan realiseren. Mits je een goede planning hebt, natuurlijk. Aardeteken Steenbok houdt niet van warrige, onduidelijke plannen.

Betrokkenheid en behulpzaamheid zullen jouw spiritueel bewustzijn vergroten.

 Inzicht 2: Big business 

Dit kan een tijd zijn van voldoening, resultaat, erkenning en promotie. Zorg dat je leven op orde is. Breng structuur aan daar waar nodig. Bijvoorbeeld in je dagelijkse routine of in huis. Efficiëntie staat hoog in het vaandel. Ruim alle troep op, letterlijk en figuurlijk, om zo ruimte te creëren voor nieuwe doelen. Mensen kunnen tegen je op gaan kijken vanwege je stabiliteit of wijsheid.

Deze zonsverduistering januari 2019 is een goede periode voor een bedrijf opstarten of uitbouwen. Door invloed van planeet Saturnus en ster Vega is de kans op lange termijn succes groter. Grote voldoening en tevredenheid, en zowel financiële onafhankelijkheid kunnen realiteit worden, zolang je maar serieus en moreel juist omgaat met nieuwe bedrijven.

Inzicht 3: Spirituele doelen

Saturnus in combinatie met Neptunus brengt nieuwe, concrete resultaten vanuit spirituele bezigheden. Met hard werken en een niet lullen maar poetsen benadering kunnen dromen realiteit worden. Je snapt waar je eigen valkuilen zitten, maar bent tegelijkertijd optimistisch. Deze nieuwe maan helpt bij het beter begrijpen van je eigen spirituele doelen en hoe deze in het grotere geheel passen.

Je bent geduldig en gedisciplineerd zonder jezelf op te offeren. Nu kan je ook anderen helpen hun dromen te realiseren door middel van praktische hulp en spirituele aanmoediging en steun. Betrokkenheid en behulpzaamheid zullen jouw spiritueel bewustzijn vergroten. Deze energie heeft ook invloed op het vinden of bouwen van jouw droomhuis.

Inzicht 4: Beter begrepen worden 

Tijdens de nieuwe maan 6 januari 2019 is er meer empathie en begrip tussen mensen, voornamelijk op non-verbaal niveau. Je mag je zorgzaamheid en sensitiviteit uiten in de vorm van anderen helpen. Dit zal je zelfvertrouwen een boost geven. Groepsactiviteiten en spirituele bezigheden zoals meditatie kan inspirerende inzichten, meer zelfbegrip en voldoening brengen.

Maanspreuk nieuwe maan januari 2019

Avalon van Vliet deelt elke nieuwe en volle maan een speciale sjamanistische maanspreuk op haar blog Vind Jouw Spirit. Nu hebben wij de eer om deze met jullie te delen. Mooi om uit te spreken tijdens de nieuwe maan, bijvoorbeeld tijdens een nieuwe maan ritueel.

Lieve Spirit, lieve Grootmoeder Maan,
Uw kracht, Uw Liefde, Uw energie, wend ik aan,
om mijn Ware Zelf te versterken, zodat de Liefde weer naar mijn Hart toestromen kan gaan.
Wanneer de Liefde weer bij mijn Hart kan komen,
leidt mijn Hart mij naar het leven van mijn dromen.
Ik beloof U dat ik goed zal luisteren,
naar wat mijn Hart tegen mij doet fluisteren.
Grootmoeder, ik beloof U dat ik er alles aan zal doen om mijn angsten te overwinnen,
laat met uw krachtige energie het leven van mijn dromen voor mij beginnen.
Ik geloof in mijzelf en ik vertrouw op het leven,
ik overwin alle obstakels en trek lering uit de lessen die mij worden gegeven.

Ik zeg dagelijks tegen mijzelf dat ik op mijzelf doe vertrouwen,
ik zeg dagelijks tegen mijzelf dat ik het goed doe en van mijzelf doe houden.
Ik zeg dagelijks tegen mijzelf dat ik het waard ben om Liefde en overvloed aan mijzelf te geven.

“IK BEN GOUD WAARD” en neem niet meer met minder dan dat genoegen in mijn leven! 

Wie zich daar niet bij aan kan sluiten,
die blijft voortaan lekker buiten.

Grootmoeder, laat mijn droomleven voor mij beginnen.
Grootmoeder, laat mij aan kracht, harmonie, Eigenwaarde en Liefde winnen.

Mijn dromen (…. vul zelf in),
zullen DIT JAAR uitkomen!”.

Bron: astrologyking.com


Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties