nieuwe maan 6 maart 2019

Nieuwe maan in Vissen 6 maart 2019

Het is weer nieuwe maan. De zon en maan komen tegelijkertijd op en gaan tegelijkertijd onder. Nieuwe maan staat voor een nieuw begin en is een goed moment om plannen te maken of om iets nieuws te beginnen.  Je intenties neerzetten van wat je wilt creëren in je leven, die je weer met de volgende volle maan kunt meegeven. Dit keer staat zij in het gevoelige waterteken Vissen. De nieuwe maan 6 maart 2019 wordt sterk beïnvloed door Mercurius en Uranus. Er zijn bijzondere astrologische veranderingen, wat er precies gebeurd lees je in deze blog.

 

Nieuwe maan 6 maart 2019

De volle maan 19 februari was er eentje met een dare devil energie, waarbij we uit onze oude patronen mochten stappen en angsten los mochten laten. Misschien lukte dat al een beetje. Nu gaan we op dieper, intuïtief niveau verder met die oude bagage tijdens de nieuwe maan 6 maart 2019. En ja, dat kan zeker voor warrige gevoelens zorgen.  Met de nieuwe maan, zon en mercurius in Vissen is het nu de perfecte tijd om de rem in te drukken. Niet met een voet nog stiekem op de gaspedaal, en eentje op de rem, maar echt even helemaal teruggaan naar jezelf. Voor de vuur- en luchttekens onder ons kan dit zeker een uitdaging vormen;)

We gaan op diep, intuïtief niveau verder met onze oude bagage.

Inzicht 1: Neem rust

Doordat er veel ‘water’ energie in de lucht hangt, kunnen veel emoties naar boven komen. En dan bedoel ik ook echt: all the feels. Thema’s die je al langer weg stopte, als een bal die je onder water probeerde te drukken, zijn er opeens weer… Net als de diepte van de oceaan, kunnen we nu heel diep naar binnen keren in onszelf. Tel daar ook nog eens een mercurius retrograde in vissen bij op, en we kunnen ons heel wazig, verward of onbestemd voelen.

Ga met die oude bagage niet meteen aan de slag, maar stel je open voor zachtere, rustigere energie. Plan desnoods komende week letterlijk een dutje in je agenda – je gaat het nodig hebben. Neem rust, zoek de zachtheid op, ga de natuur in of plan een lekker lui dagje in. Lief voor jezelf zijn is een must tijdens de nieuwe maan 6 maart 2019. 

Thema’s die lang geruisloos op de achtergrond speelden, kunnen nu zichtbaar worden.

Inzicht 2: Luister naar je diepere gevoel

Het waterteken Vissen staat bekend als hét teken dat gevoelig en intuïtief is met een voorliefde voor spiritualiteit. Ben je iemand met veel lucht- of vuur energie in jouw birth chart, dan zou je tijdens deze periode makkelijker bij je gevoel kunnen komen. En ook bij thema’s die lang op de achtergrond speelde, maar waar je maar geen grip op kreeg.  

Ja, dat kan pittig zijn, maar ook verhelderend. Maak hier ook gebruik van deze nieuwe maan 6 maart 2019! Niet door meteen in actie te komen, maar om het voor jezelf eens rustig te bekijken, erover te schrijven of het te verwerken door bijvoorbeeld intuïtief te schilderen. Creatief bezig zijn doet het sowieso goed nu, met de fantasierijke Vissen. Miscommunicatie ligt op de loer, dus ga niet zomaar moeilijke gesprekken aan met iedereen – tenzij je heel goed geaard bent en je emoties al helder hebt.

We mogen ons voorbereiden op grote veranderingen in werk, de aarde, en voedselvoorziening de komende zeven jaar.

Inzicht 3: Leun achterover en wacht

Naast dat je deze week op een praktische manier rust mag nemen, kijken we ook naar het grotere plaatje. Misschien sta je voor grote keuzes, of weet je even niet wat je wilt op bepaald vlak. Helemaal niet erg.  

Bovendien verplaatst Uranus zich terug naar Stier, waar zij in mei 2018 ook al stond. Dat zal veel impact hebben op onze gehele aarde. We mogen ons voorbereiden op grote veranderingen. Hoe we leven en werken, waar we ons voedsel vandaan halen en onze omgang met de aarde zal de komende zeven jaar in de spotlights komen te staan. En niet op een subtiele manier.

Het is slim voor nu om in je persoonlijke leven even achterover te leunen. Je handen er vanaf te halen. Het leven ontvouwt zich vanzelf. Je mag nu even passief zijn. Natuurlijk kunnen al die gevoelens kunnen voor onduidelijkheid zorgen, geef jezelf dan zachtheid en liefde. 

Zodra deze onduidelijke gevoelens zijn verwerkt, komt er ruimte vrij en vanaf daar kan je weer nieuwe keuzes maken. Je mag je instinct, intuïtie en innerlijk kompas vertrouwen. Alleen je hoeft er nog eventjes niks mee te doen.

Happy new moon!

Meer lezen over astrologie?

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties