volle maan 17 juni 2019

Volle maan 17 juni 2019

De volle maan. Altijd een mooi moment om stil te staan bij wat er  in je leven, en daar omheen, afspeelt. De maan heeft veel meer invloed op ons dan we vaak bewust van zijn. Elke volle maan heeft een andere werking door haar specifieke stand op dat moment. De volle maan 17 juni 2019 staat in Boogschutter en is een aardbei maan . Zij wordt beïnvloed door Mars en Saturnus. Geen makkelijke energie, we kunnen gaan kijken hoe we onszelf belemmeren om ons ideale leven te leiden.

 

Volle maan 17 juni 2019

Met de volle maan in Boogschutter denk je aan optimisme, expansie, happy happy joy joy en misschien een reisje. Die energie kunnen we ook zeker voelen, maar er zijn ook uitdagende aspecten met Mars en Saturnus. Het thema van deze maand is of jij je hogere waarheid leeft en zo niet waardoor je wordt belemmerd. De aardbei maan staat symbool voor de eerste oogst dit jaar, dus we worden heel bewust gemaakt van hetgeen wat we al aan het oogsten zijn.  Mooi om even terug te blikken over dit jaar, aangezien de planeet Jupiter die over Boogschutter regeert in retrograde staat. Ben je tevreden over de resultaten van de dingen die je doet? Misschien mag je aan bepaalde onderdelen van je leven meer aandacht besteden.

Leef jij je hogere waarheid?

Inzicht 1: Kijk je schaduwkanten aan

Met Mars oppositie Pluto en Saturnus voelen we een dare devil energie die niet bang is om de donkere kanten van onszelf of de wereld aan te kijken. We schamen ons minder en durven actie te ondernemen in dingen die we normaal liever wegstoppen. Zit jezelf niet in de weg en wees je eigen held.  Goed om deze intense energie te voelen en hier op een positieve manier mee om te gaan. Het kan emoties als woede los schudden die vastgeroest zaten, die naar de oppervlakte komen. Merk je dat je deze energie moeilijk kan kanaliseren, dan is het fijn om bijvoorbeeld fanatiek te sporten. Boksen bijvoorbeeld is een fijne uitlaatklep voor deze vibe.

We worden bewust gemaakt van wat we aan het oogsten zijn.

Inzicht 2: Onderzoek jouw hogere visie

Boogschutter draait allemaal om hogere waarheid, expansie, filosofie en optimisme. Ik heb zelf in mijn birth chart hier mijn maan staan, en ben inderdaad sinds kleins af aan al het filosoferen over deze thema’s. Hier kan je tijdens deze volle maan ook mee bezig: wat is jouw hogere visie? Met de Zon in Tweelingen kunnen we dit goed gaan onderzoeken. Met Jupiter in retrograde mogen we ook gaan terugblikken of we de afgelopen maanden onze hogere waarheid leefden. Leuk om hier over te praten met gelijkgestemden deze volle maan 17 juni 2019. 

Inzicht 3: Welke patronen houden je tegen tot expansie?

Tijdens deze volle maan 17 juni 2019 staat Mercurius conjunct de collectieve South Node, wat symbool staat voor karmische bagage die we achter ons mogen laten. Dit aspect geeft ons een extra duwtje in de rug om meer te gaan bewegen richting emotionele gezondheid en communiceren vanuit intuïtie en ons hart in plaats van puur rationeel denken. Een mooi moment om bij jezelf na te gaan: draagt jouw communicatie bij aan het emotionele welzijn van jezelf en de ander? Per persoon verschilt de leerles hier, je zal gaan voelen waar de frictie zit en welke kant je op mag gaan. Om uiteindelijk een vrijer en lichter leven te kunnen leiden.

We mogen als collectief gaan communiceren vanuit ons hart.

Inzicht 4: Leef je in een sprookje of gegrond optimisme?

Jupiter square Neptunus kan ons een wakeup-call geven deze volle maan 17 juni 2019. Neptunus is de planeet van illusie en dromen, maar kan ook zorgen voor escapisme of leven in een andere realiteit om zo de fysieke realiteit te ontkennen. Je mag bij jezelf nagaan: leef je in gegrond optimisme met vertrouwen in de toekomst en een actieve, verantwoordelijke houding? We mogen fictie en fantasie leren scheiden, vertrouwen hebben op een realistische manier.  We mogen ook reflecteren hoe onze grenzen erbij staan: geven ze ons iets, of mogen we juist duidelijker grenzen stellen naar anderen? Met Neptunus square Zon kunnen we de neiging hebben om te zwelgen in onzekerheid of zelfmedelijden en hiervoor te vluchten door excessief eten, slapen of ander escapisme. Op zo’n moment mogen we moedig de gevoelens aankijken en onze eigen innerlijke kracht en vertrouwen vinden.

We mogen fictie en fantasie scheiden, vertrouwen hebben op een realistische manier.

Muziek bij de maan

  • Bombay Bicycle Club – Lights Out, Words Gone
  • Frank Ocean – Self Control
  • Fia – I Am 

Bewust leven met de maan

Veel van ons ervaren de invloed van de maan in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze besloten Facebook groep  delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events.

Meer over de maan?

 

 


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tags maan en Volle maan

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties