volle maan 19 april 2019

Volle maan 19 april 2019

De volle maan. Altijd een mooi moment om stil te staan bij wat er  in je leven, en daar omheen, afspeelt. De maan heeft veel meer invloed op ons dan we vaak bewust van zijn. Elke volle maan heeft een andere werking door haar specifieke stand op dat moment. De volle maan 19 maart 2019 is de tweede maan dit jaar i

n het luchtteken Weegschaal. Het gaat allemaal om balans, in je dagelijks leven, relaties en werk. Deze maan wordt onder andere door Uranus beïnvloedt en we kunnen ons wat rusteloos voelen.

 

De volle maan 19 april 2019

Op 19 april 2019 staat de volle maan op 29 graden in Weegschaal. Of je nou een Weegschaal bent of niet, de invloed van deze maan voel je sowieso. Voor de astrologie liefhebbers onder ons: als je in je birth chart opzoekt welk huis wordt geregeerd door Weegschaal, kan je begrijpen welk onderdeel van jouw leven het sterkst wordt beïnvloed door deze maan. En waar je dus aan mag werken.

We mogen gaan schaven en schetsen aan het beeld van ons leven.

Het luchtteken Weegschaal draait om balans. Mensen met veel Weegschaal invloeden in hun birth chart zullen dit vast herkennen: dingen overdenken, twijfelen, dingen van een andere kant bekijken. Dat is ook de vraag van deze maan: hoe vinden we balans? En welke onderdelen van ons leven hebben meer balans nodig?

Inzicht 1: Hoe vind je balans?

De zon conjunctie Uranus kan ons wakker schudden: welke onderdelen van ons leven zijn uit balans? De volle maan brengt altijd iets aan het licht. Wat dat is, verschilt per persoon. Misschien is het tijd om verandering aan te brengen op bepaalde vlakken van je leven. Het kan om je zesde huis gaan, het huis van gezondheid. Dan kan je eens een scherpe blik op je voedingspatroon werpen. Of misschien gaat het om je zevende huis, het huis van relaties. We mogen gaan schaven en schetsen aan het beeld van ons leven. Wat mag er af, wat mag er bij? Hoe kunnen alle gebieden van mijn leven in balans komen?

Inzicht 2: Even afleiding mag

De maan staat tegenover Uranus en dat kan emotionele teleurstellingen en spanningen in relaties veroorzaken. Impulsieve reacties en beslissingen die op emotie genomen zijn kunnen voor chaos en drama zorgen. Wees dus scherp en voorzichtig als je beslissingen neemt, vooral op het vlak van relaties.

Misschien voel je een sterke drang naar onafhankelijkheid, maar weet je niet helemaal wat je daarmee moet. Onverwachte gebeurtenissen, mood swings of je distantiëren van emoties kan de spanning opvoeren thuis, bij familie en bij intieme relaties. Er zijn best wat intense en geladen aspecten deze volle maan.

Met Mars in Tweelingen is het dan geen gek idee om jezelf eventjes af te leiden als de dingen niet gaan zoals je wilt. Zeker als de spanning heel intens aanvoelt. Je mag jezelf tijdelijk afleiden, op een manier die jij het fijnst vindt. Om zo even afstand te nemen van de chaos. 

Je pijnlijke plekken worden ingedrukt deze volle maan.

Inzicht 3: Reflecteer jouw triggers

Terwijl Ram een ik, ik, ik houding heeft, is Weegschaal gefocust op de ander en het delen. We kunnen ons rusteloos en impulsief voelen. Dit aspect beïnvloedt intieme relaties, die zijn nu gevoeliger voor sfeer en gedrag. We kunnen veel spanning ervaren, bijvoorbeeld in de balans van emotionele support en liefde. Kunnen we evenveel liefde ontvangen als we geven aan de ander? Is dit in balans?

Wat je triggers ook zijn, je gevoelige, pijnlijke plekken, ze worden waarschijnlijk ingedrukt deze volle maan 19 april 2019. Vooral op het gebied van relaties wordt dit zichtbaar. Je mag jezelf afvragen of je niet te veel de compromis zoekt met de ander. Geef je jezelf niet te veel weg?  En wat je kan doen om terug in balans te komen? Zodat je niet hoeft uit te barsten en een reactieve houding aanneemt. Het thema van deze maan is reactief zijn.

Tijdens de volle maan 19 april 2019 zoeken we dus naar de balans tussen onafhankelijkheid en delen. Het lijkt een beetje alsof je een doos vol cupcakes hebt. Je wilt wel een paar delen, maar niet alles. Dus welke ben je bereid om te delen?

Muziek voor de maan

  • Morningsiders – Empress
  • Passenger-Anywhere
  • Robyn ft. Cindy – Healthy Love

Bewust leven met de maan

Veel van ons ervaren de invloed van de maan in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze besloten Facebook groep  delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events.

Meer lezen over de maan?

 


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tags Astrologie, maan en Volle maan

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties