volle maan 19 februari 2019

Volle maan 19 februari 2019

De volle maan. Altijd een mooi moment om stil te staan bij wat er  in je leven, en daar omheen, afspeelt. De maan heeft veel meer invloed op ons dan we vaak bewust van zijn. Elke volle maan heeft een andere werking door haar specifieke stand op dat moment.  Het is de meest krachtige supermaan van dit jaar. Dat belooft nog wat! In deze blog delen we drie lessen, plus een leuke oefening.

De volle maan 19 februari 2019 staat in aardeteken Maagd, met een sterke invloed van vuurteken Leeuw. Doordat het een supermaan is, staat ze dichterbij de aarde. We kunnen logischerwijs dan ook de energie van de maan sterker voelen dan normaal.  Hier kunnen we goed gebruik van maken, zeker na alle heftige astrologische eclipsen in januari. Laten we kijken naar de lessen van deze volle maan.

Les 1: Welke angst staat in de weg?

Aardeteken Maagd staat bekend om kritisch en perfectionistisch te zijn, eigenschappen die je potentieel kunnen verbloemen als ze te sterk aanwezig zijn. Deze volle maan is dan ook een perfect moment om te kijken naar je angsten en deze proberen los te laten. Je mag jezelf laten zien. De invloed van out-in- the-open Leeuw geeft de gevoelige, ietwat nerveuze Maagd een duwtje in het diepe. Het thema vrijheid kan de komende tijd in je leven naar voren komen. Dat betekent ook jezelf alle vrijheid geven om je volledige potentieel te benutten, te ontdekken, spelen en experimenteren.

Les 2: Zeg volmondig ja tegen avontuur

Zeker met de invloed van Mars conjunct Uranus voelen we een sterke drang om los te breken uit onze eigen gecreëerde, limiterende overtuigingen. Onvoorspelbaarheid en vluchtigheid kunnen hier het gevolg van zijn. Gelukkig helpen de andere planeten een handje, zodat het geen complete chaos word. Je kan gerust je wilde haren laten wapperen in de wind en hier en daar een risicootje nemen. We mogen nu volmondig ja zeggen tegen verandering, avontuur en spannende dingen.

Les 3: Verdiep je in astrologie of tarot

Door de invloed en plaatsing van planeten als Venus, Saturnus en Mercurius is de volle maan 19 februari 2019 hét perfecte moment om je te verdiepen in astrologie of tarot. De energie van deze planteten samen brengt ons namelijk compassie, healing, helderheid en spiritualiteit. Een tarot sessie zou ook veel kunnen brengen, laat Willemijn daar nou expert in zijn. Hier kan je een sessie boeken bij haar. Vind je dat nog wat spannend, dan kan je in deze blog meer lezen over de tarot.

Oefening volle maan 19 februari 2019

De energie van deze maan is uitdagend, sterk en spannend. Ride those waves door jezelf op een leuke en speelse manier uit te dagen. Precies dat gaan we doen in deze oefening.

  1. Welke dingen vind je heel leuk om te doen, maar doe je niet vaak genoeg? Denk hier eens twee minuutjes over na.
  2. Misschien duik je de archieven in en ontdek je door oude foto’s dat je een toffe hobby totaal vergeten bent.
  3. Zodra je iets hebt gevonden wat je spannend vind, je hoort een stemmetje in je hoofd ‘zou je dat wel doen, kan ik dat wel, is dat niet te eng?’ dan weet je dat je het goede hebt gekozen.
  4. Natuurlijk gebruik je wel je gezonde verstand, we willen je niet aansporen om te losbandig te worden;)
  5. Oke, je weet nu wat je gaat doen om uit je belemmerende overtuigingen los te breken. Let’s go!
  6. Plan jouw activiteit in je agenda, app desnoods een vriend(in) om mee te gaan en laat het los, of verheug je er juist op.
  7. Merk je dat angst nog erg veel in de weg staat in je leven, dan is het ook fijn om daar een oefening voor te doen.

Maar, alles mag op jouw tempo, haast is niet nodig. We wensen je een fijne volle maan!

Meer lezen over de maan?

Bronnen: Astrology King, Forever Conscious.

 

 


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tag Volle maan

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties