volle maan ritueel

Volle maan: een ritueel om los te laten

Elke maand schrijven we over de nieuwe en volle maan. Terwijl de nieuwe maan symbool staat voor een nieuw begin, staat de volle maan symbool voor afronding, manifestatie en oogsten wat je zaait. Door te leven met het ritme van de maan, kan je makkelijker meebewegen met de stroom van het leven. Daarom delen we in deze blog een fijn volle maan ritueel om los te laten wat je niet meer dient.

 

Een volle maan ritueel

Wij merken dat ons lichaam duidelijk reageert op de maan en haar standen. In onze Facebook community Bewust van de Maanstanden zien we dat ook. Sommige mensen delen dat ze erg veel energie hebben tijdens de volle maan, anderen slapen juist slechter. Niet gek, want wij bestaan voor een groot deel uit water en net als de aarde (eb en vloed) kan je lichaam gevoelig hiervoor zijn. Hoe je op de volle maan reageert is dus heel persoonlijk. Net zoals je volle maan ritueel. Die is ook helemaal persoonlijk en mag jij zelf vormgeven. Het is immers jouw ritueel.

De maan doorloopt fases, net als wij.

Hoe werkt een volle maan ritueel

Zoals ik net noemde, is je ritueel compleet persoonlijk. Ik zie het ook als een ceremoniële gebeurtenis. Fijn om dan dingen in je ritueel te verwerken die echt goed passen bij jou. Ook al is dat misschien niet ‘spiritueel’ of voelt het een beetje gekkig. Als jij in een glitterjurk wilt dansen op de spice girls tijdens je ritueel, doe dat dan lekker gewoon. Regels bestaan niet. Om je ritueel een beetje vorm te geven, delen wij een paar stappen.

Stap 1: Tune in bij jezelf

Voordat je de plek van je ritueel fijn ingericht hebt en de energie is neergezet, mag je verbinding maken met jezelf. Waarschijnlijk weet je zelf wel hoe jij dat wil doen. Een korte meditatie kan fijn zijn, gewoon simpel focussen op je ademhaling of langzaam naar binnen keren. Je kan ook voor je zien dat je hart zich langzaam ontvouwt als een bloem. Zo kan je vanuit je echte ik dit ritueel uitvoeren.

Stap 2: Creëer de setting

Aangezien een volle maan ritueel iets bijzonders is, is het fijn om een sfeer neer te zetten. Volg vooral je gevoel, misschien wil je je ritueel houden bij je altaar of juist op een rustige plek in de natuur (wees dan wel lief voor de natuur). Je goed voelen is het belangrijkste, hierbij kunnen verschillende dingen helpen zoals salie of palo santo om de ruimte te reinigen. Ook je favoriete edelstenen kan je erbij pakken. Kaarsen branden kan fijn zijn en misschien wil je wel een orakel- of tarotkaart trekken. Zet alles neer op de plek en op zo’n manier dat de energie goed voelt. Je mag hierbij vertrouwen op je gevoel.

Stap 3: Werk met de elementen

Mocht je het leuk vinden, dan kan je werken met de elementen vuur, water, lucht en aarde. Daarbij kan je inspelen op het teken van de desbetreffende maan. Bij een volle maan in Kreeft, leg je schelpen neer bij je ritueel of een bakje water. Een volle maan in Ram daarentegen, vraagt misschien om een rode kaars te branden. Hierbij geldt weer: je mag het helemaal zelf bepalen.

Stap 4: Zet je intentie

Tijdens de nieuwe maan heb je misschien al een intentie gezet voor deze maancyclus. Leuk om te kijken of je dit hebt kunnen afronden voor deze volle maan. Nu is het tijd om daar op terug te blikken en kijken wat je mag loslaten of wat je precies wilt zaaien. Bij een nieuwe maan bepaal je wat je zaait, bij een volle maan bekijk je je oogst en wat je kan doen om deze te verbeteren. Je intenties kan je opschrijven op een papier of uitspreken. Het papier kan je bewaren op je altaar, of verbranden en de as meegeven met een van de elementen.

Bij een nieuwe maan bepaal je wat je zaait, bij een volle maan bekijk je de oogst.

De verschillende maanstanden en de invloed daarvan.

De maan heeft een behoorlijke invloed op ons, en wij kunnen de kracht van de maan ook gebruiken. Hier lees je daar meer over.

En wil je weten wat de invloed van de maan is volgens astrologen? Maandelijks schrijven wij een blog over de invloed van de nieuwe maan en volle maan. Hier vind je een overzicht van de maanstanden en de blogs.

Behoefte aan rust, kracht en balans?

Bekijk onze Awareness Academy of meld je aan bij onze community Bewust Jezelf Zijn en ontmoet gelijkgestemden.

 

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties