volle maan 18 mei 2019

Volle maan in schorpioen 18 mei 2019

De volle maan 18 mei 2019 staat in Schorpioen op 27 graden. Tijdens deze volle maan hebben we zes planeten in aardetekens en drie planeten in watertekens. Er is dus veel water en aarde energie aanwezig. Hier mogen we op intunen, bijvoorbeeld door stil te staan bij onze moeder aarde. Ga lekker de natuur in. Luister naar de zingende vogeltjes, de golven van de zee of de wind die raast door de bomen. Ook staat onze eigen kracht centraal tijdens deze volle maan.

 

De volle maan 18 mei 2019

De volle maan 18 mei 2019 staat in Schorpioen, een intens waterteken. Zij onderzoekt graag, bekijkt wat niet puur en oprecht is en past dat aan. Dit overkoepelende thema komt terug deze maand: wat voelt niet zuiver in jouw leven en mag je dus aanpassen? Zoals we al noemden draait deze maan ook om jouw eigen kracht, om hier volledig in te gaan staan, zonder andere mensen je te laten beïnvloeden. We hoeven niet te vluchten of vechten van emoties. We mogen gewoon helemaal honderd procent onszelf zijn, zonder masker of schild. Laat je maskers en muren vallen en ontdek weer wie je echt bent.

Welke schat zit er in jou verstopt?

Inzicht 1: Hoe staat jouw tuin erbij?

Aarde en water: waar denken we dan aan? Je kan al gauw denken aan een tuin of een bloem die je water geeft. Wat zijn we in groei en bloei aan het zetten? Hoe staat jouw tuin erbij? Misschien is het erg droog en heeft jouw tuin meer water nodig, mag je meer aandacht aan jezelf besteden, meer voor jezelf zorgen. Of misschien overstroom het van water en is het tijd om emoties en bagage loslaten. Schorpioen is een teken van eindes, begin en dingen loslaten. Wat mag jij loslaten?

Een volle maan brengt altijd iets aan het licht, ook dingen die we liever niet willen zien.

Inzicht 2: Welke schat heb jij in je zitten?

De Zon en Mercurius staan in Stier trine met Pluto in Steenbok tijdens de volle maan 18 mei 2019. Dit geeft een krachtig aspect dat veel invloed op ons heeft. Het is een goede periode voor veel geld manifesteren, je creativiteit uiten, je dromen manifesteren en realiteit maken. Het is de juiste tijd om jouw gaven op aarde neer te zetten, te laten zien aan jezelf of anderen wat jouw kracht is. Een volle maan brengt altijd iets aan het licht waar we bewust van mogen worden, ook al willen we liever niet daar naar kijken of vinden we het nogal spannend. Welke schat zit er in jouw verstopt?

Je mag het zien alsof je de hele tijd aan het bedelen bent, omdat je geen geld hebt, terwijl je zit te bedelen op een kist. Die kist, daar kijk je niet naar, want je bent gefocust op het bedelen. Terwijl in die kist heel veel goud zit. Zóveel dat je nooit meer zou hoeven bedelen. Nu mag je nadenken: wat zit er in jouw kist verstopt? Waar loop jij voor te bedelen terwijl je er stiekem enorm veel van hebt? Je mag jouw verborgen kracht gaan ontdekken.

Je bent sterker dan je denkt.

Inzicht 3: Wees je eigen moeder

Mars staat in waterteken Kreeft, we mogen onszelf de zorg, liefde en aandacht geven die we nodig hebben. Alsof we onze eigen moeder zijn, die ons innerlijke kind verzorgt en liefde geeft. Aangezien Kreeft het teken is van de moeder, familie en onze wortels, kan daar ook de aandacht op worden gevestigd. Met de invloed van de intense Mars kan er wat spanning ontstaan in je familie, belangrijk om hier op een observerende manier mee om te gaan en niet jezelf te verliezen in conflict. Ook hier mag je gaan kijken naar jezelf: op welk vlak ben je sterker dan je denkt? Waar ligt jouw geheime kracht, jouw superkracht?

Bron: Barbara Goldsmith

Muziek bij de maan

  • Beyoncé ft. Jack White – Don’t Hurt Yourself
  • Dave Budha ft. Maximili – Tuinen van Het Licht
  • Crystal Fighters – Love Natural

Bewust leven met de maan

Veel van ons ervaren de invloed van de maan in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze besloten Facebook groep  delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events.

Meer lezen over de maan?


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tags Astrologie, maan en Volle maan

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties