MaartenSnethlage

#21: Maarten Snethlage: Van gebroken hernia patient tot bewuste en liefdevolle vent – Groei start met Bewustzijn

Maarten leerde ik kennen tijdens een retreat op het heerlijke Bali. Bijna een week lang deden we samen onze yoga en meditatie en een vriendschap voor het leven is daar geboren. Een eerlijke en open man met een inspirerend verhaal.

Even voorstellen

Ik ben Maarten, 24 jaar, klaar met mijn Bachelor Psychologie, en volop bezig met het mij ontwikkelen als mens en het exploreren waar ik energie van krijg en wat me juist energie kost. Ik ben per 1 februari 2016 gestart met mijn Master Training Development, een nieuwe uitdaging en mooie stap in mijn ontwikkeling, die ik met onwijs veel plezier en vertrouwen tegemoet ben gegaan.

Net als bij elk ander kent mijn leven ‘ups’ en ‘downs’

1 januari 2014 had ik met mezelf afgesproken dat er iets ‘moest’ veranderen in mijn leven. Ik was het helemaal zat dat ik te vaak het gevoel had dat ik mezelf verwaarloosde wanneer het me niet lukte om mijn doelen na te streven als ik (bijvoorbeeld) voor de zoveelste keer een kruis in mijn agenda mocht zetten na een avondje te fanatiek zuipen. Vervolgens lag ik vaak avonden te malen in bed omdat ik niet het leven leidde dat ik wilde leiden. Ik besloot om van alles bij te gaan houden en op te schrijven en deed zo een eerste stap naar een ‘bewust’ leven.

Anderhalf jaar geleden maakte ik kennis met mijn grootste inzichten toen er een hernia in mijn onderrug werd geconstateerd waar ik onwijs veel last van had. Ook was mijn liefdesrelatie net stuk gelopen. Ik besefte dat ik, ondanks ik dacht op dat moment best krachtig in het leven te staan, mijzelf en mijn lichaam eigenlijk helemaal nooit lief heb gehad. Ik zocht deze liefde altijd buiten mijzelf en gaf mezelf niet de liefde en waardering die ik verdiende.

Ik begon met het lezen van spirituele boeken, ben nog meer gaan bijhouden in boekjes en begonnen met yoga en structureel mediteren. Dit alles hielp om mij steeds meer thuis in mijzelf te gaan voelen. Inmiddels leef ik heel erg bewust, vanuit mijn ‘zijn’ en gaat het beter met me dan ooit! Hoe dan?!

Wat heeft mijn nieuwe, bewuste, manier van leven nu precies voor een effect op me?

Het heeft ertoe geleid dat ik inmiddels veel meer balans ken, heel rustig en liefdevol in het leven sta en vooral een hele mooie ‘’ont-wikkeling’’ heb gemaakt als persoon. Het belangrijkste wat ik leer is om echt bewust te zijn van de krachten die ik allemaal in me heb. Ik ben mezelf vanuit het diepste in mijn hart lief gaan hebben en vanuit deze liefde voor mezelf kan ik deze ook in haar meest oprechte vorm delen.

Ik ben beter gaan luisteren, ben  eerlijker naar mijzelf en anderen en realiseer waar ik wel en geen energie van krijg. Ik weet wat ik mag vastpakken en wat ik juist los mag laten. Bovendien leef ik naar mijn doelen en behaal ik deze makkelijker. Zo geniet ik nog steeds van een feestje en een drankje (want ja, feesten blijft mooi) en gaat dit niet ten kosten van mijn studiewerk bijvoorbeeld. Ik word niet meer wakker met gaten in mijn geheugen, een dooie rat in mijn keel, maag en kop en een naamloos meisje in mijn bed.

Tenslotte vind ik het opvallend dat het aan het aan het einde van het jaar niet meer voelt alsof het jaar voorbij is gevlogen. Nee, ik kijk met onwijs veel trots en dankbaarheid terug op alles wat ik heb ervaren in de tijd die mij is gegund. De tijd gaat misschien nog wel met het vliegtuig, alleen vlieg ik nu gezellig mee!

Tips voor een een waardevolle verbinding met jezelf

Volgende week zal er nog een blog van mij volgen met tips die je zouden kunnen helpen om een diepere, waardevolle verbinding met jezelf aan te gaan vanuit een bewuste manier van leven. Je mag altijd contact met me opnemen als je daar iets voor voelt en neem gerust een kijkje op mijn blog!

  • Leestips:
    • Jeff Foster – Onvoorwaardelijke acceptatie;
    • Jan Geurtz – Verslaafd aan liefde, Bevrijd door liefde, Verslaafd aan denken & Bevrijd van denken;
    • Shawn Achor – The Happiness Advantage;
    • Deepak Chopra – De 7 spirituele wetten van succes.
  • Download de app Limbi – Deze app houdt scores bij van de levenswaardes die er voor jou het meeste toe doen.

Liefs en een knuffel,

Maarten

Hier kan je een kijkje nemen op mijn blog.

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties