Hester Baks - IAMLOVE

#59: Hester Baks: IAMLOVE. Liefde begint bij jezelf

Vanuit de ambitie om de wereld een ander geluid te geven begon Hester in 2015 met IAMLOVE. Een boodschap van liefde en verbondenheid. En amper twee jaar later kennen mensen van over de hele wereld het en draait de IAMLOVE story photography op het Rembrandtplein in Amsterdam. Wow. Hester deelt haar warme verhaal.

Wie zit erachter IAMLOVE

Ik ben Hester Baks oprichter van IAMLOVE. Ik ben geboren en getogen in 1979 in een dorpje aan de kust vlakbij Den Haag. Al snel wilde ik naar de stad en op mijn 17e woonde ik op kamers. Ik hou van ijs, taartjes en kan genieten van de kleinste dingetjes. Deze kunnen me helemaal in vervoering brengen. Zo val ik s’ avonds in slaap met de blije gedachte dat ik de volgende ochtend weer lekker een kopje koffie kan drinken. haha!! Daarnaast ben ik heel gevoelig en soms voelt dat als een curse, maar steeds meer als een mooi geschenk. Ik werk ook onder andere als professioneel fotograaf.

Het begin van IAMLOVE

In Februari 2015 ben ik vanuit mijn fotografie IAMLOVE begonnen.  Misschien weet je het nog, in die tijd kleurde heel Facebook zich met profielfoto’s waarop stond, “Je suis Charlie”  In Februari 2015 vond ik dat het tijd was voor een ander geluid; een boodschap over liefde.

Ik begon met fotograferen van mensen met I AM LOVE op hun hand geschreven en het publiceren van hun verhalen op mijn website en Facebook. Snel werd dit steeds groter, ik ontving berichten van over de hele wereld. Mensen schreven me dat ze zichzelf herkenden in de foto’s en verhalen en er hoop en inspiratie uit haalden. En waar ik in het begin op zoek was naar mensen om te fotograferen, begonnen mensen zich aan te melden. En zo was IAMLOVE geboren.

De missie en visie

Met mijn project IAMLOVE story photography wil ik een boodschap overbrengen van liefde en verbondenheid. 

Zoveel van wat we elke dag doen, denken en ervaren is gebaseerd op angst. Niet alleen voor elkaar, maar heel vaak voor onze eigen gevoelens.  Met IAMLOVE wil ik overbrengen dat al de gevoelens waar je mee worstelt oké zijn en dat je niet alleen daarin bent. Denk dan aan nare gebeurtenissen uit je verleden, of boosheid, jaloezie, angst en verdriet. We hebben allemaal soortgelijke gevoelens en ze zijn daar met een reden. De reden is dat ze gezien en erkend willen worden. Het wordt tijd dat we onszelf zien, accepteren en liefhebben.

Wat heeft de wereld hier nou aan?

Als jij vrede kan hebben met wie je bent, dan wordt het rustig van binnen en innerlijke rust resulteert altijd in externe rust.

Mensen willen vaak de wereld veranderen, maar denken verkeerd om. Het begint niet daar buiten, nee het begint bij ieder van ons van binnen. Liefde begint bij jezelf.

We zijn allemaal verbonden, je geeft door hoe jij je voelt, altijd. Daar bedoel ik absoluut niet mee dat je de hele dag op een kussentje aan jezelf moet gaan zitten werken. Nee want ik geloof juist dat we hier met zijn allen zijn om van elkaar te leren en te delen.  Ga er op uit, Neem hapjes uit het leven, wat goed voelt voor jou. Verklaar jezelf niet heilig, val, sta op, groei en heb lief.

Wat is IAMLOVE nog meer?

Op dit moment draait de IAMLOVE story photography op het Rembrandtplein. Ik ben Blow Up Media (het bedrijf die dit mogelijk maakt)  super dankbaar. En buiten dat ben ik ook super trots natuurlijk.  

Naast de fotografie, vond ik dat ik meer manieren moest vinden om IAMLOVE te verspreiden. Van mijn vakantiegeld heb ik vorig jaar de IAMLOVE kledinglijn opgezet. Deze  bestaat vooral uit Organic en Fairtrade items. Zo zijn er ook nog de IAMLOVE stickers inmiddels gesignaleerd wereldwijd en af en toe organiseer ik een evenement.

En zo ziet de toekomst van IAMLOVE eruit.

Mijn eerste doel is om zoveel mogelijk bewustwording te verspreiden rondom de gedachte dat liefde begint bij jezelf. Mijn tweede doel is dat IAMLOVE  nog veel groter gaat worden. Ik zou bijvoorbeeld nog heel graag mijn IAMLOVE boek uit laten brengen. Een boek vol mooie fotografie en verhalen, dat bij iedereen thuis moet komen te liggen als een reminder.

Ondanks het feit dat IAMLOVE geen winst maakt heb ik wel al besloten om een stichting in Nepal te gaan ondersteunen. Vanaf nu gaat van elke bestelling die je doet een gedeelte naar stichting Ombir, een stichting voor weeskinderen in Nepal.

Liefs Hester
Founder IAMLOVE

Hier kan je IAMLOVE volgen op Facebook.

Lees hier meer over liefde. of volg hier Mountain of Awareness op Facebook voor meer van dit soort fijne verhalen.

 


Gepost onder Vrienden van Mountain of Awareness met de tag liefde

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties