Luz van de Schoot

#79: Luz van de Schoot: Terugkomen bij de liefde die je bent

Één van de eerste geleide meditaties die ik deed was van Commit Happiness. Mijn toenmalige coach (Carin Geluk) raadde mij dit aan. En ik vond het heerlijk. Zo benaderbaar, zo fijn. Toen ik onlangs van haar een nieuwsbrief ontving wilde ik haar hier graag voor bedanken, en zo kwam ik op een andere manier met Luz in contact. Dankjewel voor het delen van je verhaal Luz. Heel fijn, en ik weet zeker dat jij heel veel mensen zoals ik inspireert!

Er schuilt zoveel meer liefde, wijsheid en kracht in onszelf dan we geleerd hebben. We ZIJN liefde, wijsheid en kracht!

Maar het is heel begrijpelijk dat we als maatschappij zo lang die stem in onszelf zijn blijven geloven die zegt: ‘Je bent niet goed genoeg. Niet leuk genoeg. Niet mooi genoeg. Niet sterk, slim en succesvol genoeg.’

Er zijn tenslotte talloze voorbeelden te vinden.

Ik heb vaak in de spiegel gekeken en het (in mijn ogen) overduidelijke bewijs gezien dat ik inderdaad te dik was om liefbaar te kunnen zijn.

Ik heb me zo eenzaam en leeg gevoeld wanneer ik alleen thuis was, dat het makkelijk was om te geloven dat ikzelf leeg zou zijn van binnen.

En hoe kon ik me een waardevol mens voelen op de momenten dat ik een fout maakte en een ander of mezelf teleurstelde?

Hoe overvloedig de bewijzen, inmiddels geloof ik diep van binnen dat we als mens allemaal allang volmaakt zijn. In ons schuild een bron van eindeloze, schitterende liefde. Alleen hebben de meesten van ons nooit geleerd hoe we er contact mee moeten maken.

Ik geloof dat er niets waardevollers is dat we kunnen doen met ons leven dan die reis te maken, terug naar de liefde en wijsheid die we diep van binnen zijn. Weer in contact komen met je meest Ware Zelf, los van alle verhalen die jijzelf en de mensen om je heen over je verteld hebben.

Daarom deel ik op Commit Happiness geleide meditaties, mijn persoonlijke verhalen en online cursussen om mensen te laten zien hoe ze dat contact met hun ware zelf weer terug kunnen vinden.

En om je aanmoediging te geven op de momenten dat je je afvraagt of je het wel in je hebt, of je wel groeit en wat de volgende stap is – want die twijfels maken we allemaal mee op dit pad. Inclusief ikzelf!

Iedereen is gewoon mens.

Het is makkelijk om, als je mij zo van de buitenkant ziet vertellen over dit thema, te geloven dat ik nu eenmaal speciaal zou zijn en het voor mij wél makkelijk is.

Juist daarom wil ik zo graag laten zien dat het tegendeel waar is: ik ben ook gewoon een mens. Een mens dat een groot deel van haar leven in veel twijfels en angsten geleefd heeft, maar op een dag besloot zichzelf te zoeken ook al had ze geen idee hoe.

En nu, na veel stuntelen, diepe dalen en omwegen… leef ik steeds meer vanuit contact met mijn innerlijke liefde.

We hebben het allemaal in ons om liefdevoller te leven, vanuit onze innerlijke leiding en met de kracht om te staan voor wie we zijn.

Zodra je dat eenmaal meemaakt, herken je dat het eigenlijk een stuk meer ‘jij’ is dan dat stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat je niet goed genoeg bent.

Alsof je vergeten was waar je woonde, en na jaren rondzwerven net weer je voordeur hebt teruggevonden.

Als je een eerste stap wilt zetten op deze reis, ben je van harte welkom om mee te doen aan mijn gratis ‘Ik ben waardevol’ challenge. Daarin deel ik vijf dagen lang een korte opdracht met je die je gaat helpen om je zelfveroordeling los te laten, en terug te komen bij de liefde die je bent.

Je verdient zoveel goeds, en vooral je eigen, prachtige liefde!

Op deze pagina kun je je inschrijven voor de ‘Ik ben waardevol’ challenge.

liefs Luz
Eigenaar van CommitHappiness.nl

p.s. Hier vind je geleide meditaties.

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties