Puck Landewe

#87: Puck Landewe: de rampspoed in mijn leven móést wel gebeuren

Puck leerde ik meer dan drie jaar geleden kennen. Direct was daar een klik. Deze powerhouse is na een periode vol met rampspoed gaan inzien dat ze wilde dat geld vóór haar ging werken, in plaats van andersom. Ze wilde een systeem voor zich creëren waarbij ze investeringen deed die haar uiteindelijk, zonder daar tijd in te hoeven stoppen, automatisch geld zouden opleveren. Zij is het platform Fire For Women gestart om vrouwen te helpen hoe slim met geld om te gaan, zodat we financiële onafhankelijkheid ervaren! Lees haar verhaal

 

Wie is Puck Landewe?

Ik ben Puck, 32 jaar en woon in Amersfoort. Bij vrienden sta ik bekend als HSR: hoog sensitieve ram. Ik ben enorm gevoelig voor energie en emoties – met name bij anderen – maar daarnaast ben ik een echte ram (sterrenbeeld): ondernemend, doortastend, avontuurlijk en krachtig. Een geweldige combinatie, nu ik weet hoe ik deze eigenschappen kan laten samenwerken. Ik ben dol op de natuur en mijn grote droom is wonen in een huisje in het bos met veel dieren om me heen. Daarnaast heb ik een platform (www.fireforwomen.com) waarbij ik vrouwen aanmoedig slim met hun geld om te gaan om financiële onafhankelijkheid na te streven. Onafhankelijk zijn op financieel vlak creëert namelijk vrijheid op andere vlakken in je leven. Omdat ik graag practice wat ik preach beleg ik zelf veel, met name in indexfondsen en vastgoed.

Wat triggerde jou om met bewustzijn bezig te gaan?

In september 2016 begon in met de opleiding Communicatie-, Interactie- en Managementtechnieken bij Van Harte & Lingsma, een opleiding die beloofde mij een betere manager te maken.

Wat er de eerste bijeenkomst echter gebeurde, is dat een wezenlijke bestaansvraag in mij – eentje die ik al jaren probeerde kalm te houden en weg te stoppen – weer boven kwam drijven. De vraag: “hoe kan het dat mijn leven er naar de buitenwereld zo perfect uit ziet, maar ik me eigenlijk diep ongelukkig voel?”

In de drie jaar die volgden na dit moment diende er zich behoorlijk wat tegenspoed aan in mijn leven, met als klap op de vuurpijl het overleven van mijn allerliefste mama. Deze afgelopen drie jaren heb ik me elke dag afgevraagd ‘waarom’? Waarom gaan zoveel mensen om mij heen zo huppelend door het leven en waarom heb ik zoveel verdriet, waarom voel ik me zo ellendig? Ik ben gaan nadenken, gaan zoeken, gaan soulsearchen, gaan lezen en gaan schrijven, want ik weigerde te geloven dat de ongelukkige gebeurtenissen betekenisloos waren.

Wat heeft deze bewustzijns-zoektocht je gebracht?

Innerpeace. En deze zoektocht bracht me terug bij mijzelf.

Ik weet nu dat de rampspoed in mijn leven wel móést gebeuren. Het leven stuurde me naar school. Ik was enorm afgedreven van mezelf, en moeilijkheden waren voor mij nodig om mezelf weer te vinden. Om weer mezelf te kunnen en durven zijn.

Zelfs de dood van mijn moeder heeft voor mij betekenis gekregen, hoe verschrikkelijk ik haar ook mis. Ik geloof dat gebeurtenissen an sich geen betekenis hebben, totdat je er zelf betekenis aan geeft. Voor mij zijn dingen op hun plek gevallen en begrijp ik inmiddels waarom ik zelf ziek werd, waarom mijn relatie moest strandden en waarom mijn moeder zo lang ziek is geweest en is overleden. Het goede dat is voortgekomen uit deze gebeurtenissen hebben mij gebracht daar waar ik moet zijn – bij mezelf – en dat is een heerlijk bevrijdend gevoel.

Wie/Wat heeft je het meest geïnspireerd?

Er is niet 1 iemand, of 1 gebeurtenis geweest die me inspireerde, maar er vindt voor mij altijd een reeks van gebeurtenissen, ontmoetingen en gesprekken plaats waar ik iets uithaal. Van zakelijk – tot spiritueel niveau: op alle vlakken heb ik vele mensen ontmoet die soms iets heel raaks konden zeggen wat me altijd bij zal blijven.

Waar ben je dankbaar voor?

Voor zo onwijs veel! Voor mijzelf, dat in de eerste plaats. Dankbaar voor mijn gezonde lichaam, mijn creatieve geest, mijn grote hart vol met liefde voor mensen, dieren en de natuur. Ik ben dankbaar dat mijn wiegje in Nederland stond wat maakt dat ik zoveel meer kansen heb gehad dan de meeste mensen op de wereld. Dankbaar voor mijn opvoeding waar mijn ouders me stimuleerden en aanmoedigden en bovenal onvoorwaardelijk liefhadden (en nog steeds). Dankbaar voor alle mensen die ik heb ontmoet en die me allemaal wat geleerd hebben. Ik ben één groot vat vol dankbaarheid: ik vind het leven simpelweg heel erg fijn!

Meer verhalen van Vrienden van Mountain of Awareness?

 

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties