Marvin Michel

#45: Marvin Michel: taking you to the next-level

‘’Gewoon, je weet wel, met de Marvin-methode.’’ Dit waren de woorden van iemand die ik niet meer terug kende en zijn leven compleet had omgegooid. Er kwam een blik vol onbegrip mijn kant op toen ik niet meteen begreep waar hij het over had. Wel uit twee enorm levende en dankbare ogen, dat dan weer wel. Hij had geleerd betere keuzes te maken en te gaan voor dat wat hem gelukkig maakt. Dankzij Marvin. Hmm.. Interesting.

Wie is die Marvin Michel dan?

Hij maakte me altijd wel nieuwsgierig; die stoere, grote beer met lange baard die je overal voorbij ziet lopen in zijn zwarte Vondelgym-hoodie. En misschien wel door de chille vibes die hij weet te behouden tijdens het runnen en openen van een tweede(!) Vondelgym, twintigtal bokstrainingen per week, en ook nog eens een  McPath co-ownt die niet alleen mooie filmpjes aflevert. Nee, die van begin tot eind concepten levert die zowel gevoelsmatig als beeldtechnisch kloppen. En oja, vergeet het Bukkitt project niet: de stoere variant van de lieflijke bucklist die jou door inspirerende content aanzet om dromen te realiseren. Maar blijkbaar is er nog meer. Marissa vond dat het tijd werd voor een gesprek met Marvin, en gelukkig maar, want hij en zijn verhaal zijn bijzonder.

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen levenspad

De makkelijke weg kiezen is geen optie voor Marvin. Keihard vallen en daarna nog harder opstaan wel. Waar de een naar hockey of tennis gaat, kwam Marvin al op jonge leeftijd in aanraking met Integrale Yoga: de meest effectieve en tegelijkertijd de moeilijkste yogaweg die er bestaat. Je stemt jezelf af op een hoger bewustzijn; voornamelijk in de praktijk. Zijn moeder liet geen moment voorbij gaan om hem niet bewust te maken van zichzelf en misschien is dat wel waar zijn onuitputtelijke ondernemendheid vandaan komt; Marvin weet dat er niemand anders verantwoordelijk is voor je levenspad dan jij zelf. Focus en gaan: met een groot doel voor ogen is alles mogelijk.

Een nieuwe BMW? Nee, dankje.

Dat besef kwam niet helemaal vanzelf. Als jonkie begon hij zijn carrière bij de ABN AMRO. Maar een hele dag shinen in pak achter de computerdesk bleek niet de beste match ooit te zijn. Helemaal niet als je er achter komt dat materie en geld je niets meer uitmaken. Tijdens een tour door het Oostblok, waar Marvin als DJ door de ene presidentszoon na de andere belangrijke piet werd geboekt, werden zijn oogkleppen afgetrokken toen hij voor het eerst zag wat echte armoede betekende. Dit raakte hem zo dat hij besloot het roer om te gooien. Bij thuiskomst stond er een nieuwe BMW op hem te wachten (kadootje van de bank), maar hey, he didn’t care anymore. Aan de bankperiode kwam een einde en hij wilde het anders doen. Hij gaf alles op en ging met een grote behoefte aan slaap terug naar zijn moeder. Moegestreden van dingen doen die niet bij hem passen.

Kerstkriebels? Of een mooie wake-up call

Na een poosje bijtanken, afvragen wat hij dan wel moest doen en keihard sporten om de weegschaal niet meer 126 kilo aan te laten tikken naderde de kerstdagen. Dit zorgde voor instant energy: Marvin wilde namelijk wel kerstcadeaus kunnen kopen. Maar dit keer vanuit een ander vertrekpunt. Zoeken naar werk met veel vrijheid, weinig regels en eigen verantwoordelijkheid. En zo was daar de perfecte baan: koffie rondrijder! Slim als hij was zorgde dat hij na vijf uur klaar was (in plaats van acht), ging hij in december naar het strand om een kleurtje te pakken, vervulde hij zijn sociale behoeftes door met iedereen een praatje te houden en maakte hij er elke dag een feestje van. Totdat hij tijdens werkuren bij een verzekeringsbureau terecht kwam en zichzelf niet kon stoppen. Zo’n filmmomentje waarin de koffievuller met één handeling en drie tips een probleem fixt waar de grote, slimme mannen in pak al een week over vallen. That happend. Wake-up call voor Marvin om weer iets met zijn capabilities te gaan doen.

Back to business

Hij ging terug naar Amsterdam en hoopte bij een sportschool aan de slag te kunnen als baliemedewerker. Efficiency ten top: werk en geen sportschoolabonnement kosten. Bless the Lord dat niemand een geboren coach alleen kaartjes laat scannen: hij werd keer op keer afgewezen. Als Fitness Trainer mocht hij daarentegen wel aan de bak. Marvin pakte het breder aan en werd een inspiratie voor velen: zijn ervaring met overgewicht, ondergewicht, business én zijn focus op mindset gingen veel verder dan alleen het fysieke. Vanuit hier kwam hij terecht bij The Bootcampclub waar hij franchiser werd. Na een forse uitbreiding werd het natuurlijk tijd voor een nieuw avontuur. En zo was er opeens de Vondelgym.

The Marvin-Method

Marvin werkt niet enkel voor zichzelf. En dat verbaast me ook niets; de drive die nodig is voor zoveel werk komt niet vanuit alleen een persoonlijk doel. Marvin werkt voor The greater good: hij wil mensen in het licht zetten die nog geen plaatsje op het podium hebben kunnen veroveren en die dit verdienen. Door middel van een toekomstige documentaire… Of door uiteindelijk een enorme coachingpraktijk op te zetten. En dat gaat hem lukken ook. Want ik snap nu waar ze het over hebben als ze spreken over de Marvin-methode. Marvin luistert, weet precies de juiste vragen te stellen en laat je op een veilige manier je gevoel aan de oppervlakte brengen. Marvin ziet je en zet zijn ervaringen in om jou next-level te brengen.

Volg ons op Facebook voor meer inspirerende ervaringen <3.

 

 

Marissa Klouwer

door Marissa Klouwer

Reacties